A A A K K K

Про результати перевірки виконання умов договорів купівлі-продажу

№ 2195 від 19 жовтня 2004 р.

Фонд державного майна України

Наказ

20.10.2004N2195

Про результати перевірки виконання умов договорів купівлі-продажу

На виконання вимог чинного законодавства України щодо здійснення державними органами приватизації контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу державного майна (далі - договір) та наказу Фонду державного майна України (далі - Фонд) від 30 жовтня 1997 року N1160 "Про організацію виконання постанови Кабінету Міністрів України від 12 вересня 1997 року N1012", Фондом, його регіональними відділеннями та Фондом майна АР Крим у третьому кварталі 2004 року перевірено стан виконання покупцями державного майна умов укладених договорів.

Проконтрольовано виконання умов 1458 договорів (25,9 відсотка всіх договорів, які підлягають контролю протягом поточного року). Встановлено, що умови переважної кількості договорів виконуються покупцями об'єктів приватизації належним чином і своєчасно. Результати перевірок свідчать про загалом задовільний стан внесення інвестицій у підприємства України на виконання умов договорів. Обсяги вже внесених інвестицій (за наростаючим з 1995 року підсумком) становлять 4006,47 млн.грн., 549,6 млн.дол.США та 15,33 млн.євро, що відповідає обсягам, передбаченим на цей період умовам договорів. Майже виключено випадки невиконання покупцями таких соціально значущих зобов'язань, як збереження або створення робочих місць.

Поряд з цим виявлено 195 договорів (12,7 відсотка кількості перевірених), умови яких виконуються неналежно (головним чином це прострочення договірних термінів їх виконання). Як попередній захід у всіх таких випадках до покупців застосовувались штрафні санкції.

Продовжувалась робота по розірванню договорів купівлі-продажу за невиконання покупцями об'єктів приватизації взятих зобов'язань та поверненню таких об'єктів у державну власність з метою їх повторного продажу. Станом на 1 жовтня 2004 року у державну власність з цією метою повернуто 139 об'єктів З числа вже повернутих у державну власність об'єктів повторно продано 68 об'єктів. Сума коштів, отриманих від повторного продажу, перевищує отриману від першого продажу у 2,6 раза.

У третьому кварталі 2004 року Фонд, його регіональні відділення та Фонд майна АР Крим забезпечили виконання вимог організаційно-розпорядчих документів Фонду щодо обсягів охоплення укладених договорів перевірками та термінів подання своїх звітів до Фонду. Поряд з відміченими раніше кращими регіональними відділеннями Фонду по Черкаській та Львівський областях необхідно відмітити також регіональні відділення Фонду по Волинській та Дніпропетровській областях.

Враховуючи викладене

Н А К А З У Ю:

  1. Затвердити звіт про результати контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу об'єктів приватизації, який було здійснено у третьому кварталі 2004 року (додається).
  2. Начальникам регіональних відділень Фонду, Голові Фонду майна АР Крим забезпечити подальшу роботу по контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу відповідно до вимог законодавчих та нормативних документів.
  3. 3. Директору Департаменту реалізації та контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу Нікітіну Ю.В., начальникам регіональних відділень Фонду, Голові Фонду майна Крим ввести в практику своєї діяльності:
    • при проведенні семінарів на тему реалізації та контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу виділяти час для висвітлення найбільш досвідченими працівниками регіональних відділень свого досвіду діяльності, погляду на певні проблеми та пропозицій щодо їх вирішення;
    • залучати таких працівників до виступів на сторінках Державного інформаційного бюлетеня "Про приватизацію";
    • застосовувати до таких працівників заходи матеріального заохочення та відповідні заходи при завершенні проходження ними державної служби у зв'язку з виходом на заслужений відпочинок.
  4. 4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду Парфененка Д.М.

Голова ФондуМ. Чечетов

ЗавантажитиЗвіт про результати контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу, здійсненого у третьому кварталі 2004 року