A A A K K K

Щодо організації виконання постанови КМУ від 28.02.2005 N 158

№ 466 від 24 травня 2005 р.

ДЕРЖАВНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ

НАКАЗ

від 25 травня 2005 р.N 466

Щодо організації виконання постанови КМУ від 28.02.2005 N 158

З метою забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2005 р. N 158 "Про часткове зняття обмежень щодо розпорядження об'єктами права державної власності" НАКАЗУЮ:

1. Наказ Голови Комісії від 31 січня 2005 р. N 83 "Щодо організації виконання доручень КМУ від 17.01.2005 N 1234/1/1-05 та від 24.01.2005 N 1723/1/1-05" визнати таким, що втратив чинність.

2. На виконання підпунктів 1 та 2 пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2005 р. N 158 "Про часткове зняття обмежень щодо розпорядження об'єктами права державної власності" Управлінню корпоративних фінансів Департаменту корпоративних відносин та ліцензування (А. Борисенко) та територіальним управлінням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку тимчасово призупинити реєстрацію випусків акцій, інформації про випуск акцій та звітів про наслідки підписки на акції акціонерних товариств, які створюються у процесі приватизації та корпоратизації із об'єктів права державної власності, віднесених згідно з Державною програмою приватизації на 2000 - 2002 роки до групи Г, та акціонерних товариств, які створюються на базі об'єктів права державної власності і розмір корпоративних прав держави у яких становить менш як 50 відсотків статутного фонду.

3. Управлінню корпоративних фінансів Департаменту корпоративних відносин та ліцензування (А. Борисенко) та територіальним управлінням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку при здійсненні реєстрації випусків акцій, інформації про випуск акцій та звітів про наслідки підписки на акції акціонерних товариств, що створюються на базі об'єктів права державної власності, враховувати, що відповідно до підпункту 2 пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2005 р. N 158 "Про часткове зняття обмежень щодо розпорядження об'єктами права державної власності" створення акціонерних товариств на базі майна державних підприємств-монополістів і тих, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, здійснюється за погодженням з Кабінетом Міністрів України.

4. Управлінню корпоративних фінансів Департаменту корпоративних відносин та ліцензування (А. Борисенко) та територіальним управлінням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку при здійсненні реєстрації випусків акцій, інформації про випуск акцій та звітів про наслідки підписки на акції акціонерних товариств, у статутному фонді яких є державна частка, перевіряти дотримання емітентами вимог абзацу першого пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2005 р. N 158 "Про часткове зняття обмежень щодо розпорядження об'єктами права державної власності" в частині погодження з Кабінетом Міністрів України органами, що виконують функції з управління об'єктами права державної власності, або уповноваженими особами рішення про здійснення додаткових емісій акцій господарськими товариствами, частка держави у статутному фонді яких становить більш як 25 відсотків.

5. Загальному відділу Адміністративно-господарського департаменту направити копію цього наказу Управлінню корпоративних фінансів Департаменту корпоративних відносин та ліцензування, територіальним управлінням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

6. Контроль за виконанням наказу покладаю на Керівника апарату Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку М. Непрана.

Голова КомісіїА. БАЛЮК