A A A K K K

Про виконання протоколу наради у Голови Фонду від 11.05.05 N 16

№ 1426 від 31 травня 2005 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

01.06.2005м. КиївN 1426

Про виконання протоколу наради у Голови Фонду від 11.05.05 N 16

З метою формування переліку ВАТ, пакети акцій яких доцільно виставити на продаж протягом 2005 року (далі - Перелік), НАКАЗУЮ:

1. Установити порядок формування Переліку підприємств групи В, пакети акцій яких можуть бути виставлені на продаж у 2005 році на підставі визначених критеріїв відбору ВАТ із застосуванням математичної моделі інтегральної оцінки фінансового стану підприємства за останні три роки (метод Альтмана):

а) фінансовий стан ВАТ, що є задовільним (при значенні показника більше 2,675);

фінансовий стан ВАТ, що є нестійким ( при значенні показника від 1,81 до 2,675 );

фінансовий стан ВАТ, що має ймовірність банкрутства (при значенні показника менше 1,81);

б) інформація Антимонопольного комітету України (далі - АМКУ) про місце ВАТ на регіональному ринку товарів (робіт, послуг);

в) аналіз ринку продукції, яку виробляє ВАТ відповідно до КВЕД;

г) розмір пакета акцій становить не менше 10 відсотків статутного фонду ВАТ.

2. Здійснювати аналіз фінансового стану ВАТ, які не мають стратегічного значення для економіки та безпеки держави, та пакети акцій яких більше 10 відсотків статутного фонду товариства. Пакети акцій ВАТ включаються до Переліку у випадку:

якщо ВАТ, що займають монопольне становище на регіональному ринку товарів (робіт, послуг) та фінансовий стан яких відповідає значенню показника менше 1,81 і не має тенденції до зростання;

якщо ВАТ, що не займають монопольного становища на регіональному ринку товарів (робіт, послуг) та фінансовий стан яких відповідає значенню показника менше 2,675 і не має тенденції до зростання.

3. Структурним підрозділам Фонду, що формують Перелік, Фонду майна Автономної Республіки Крим та регіональним відділенням Фонду державного майна України вносити Департаменту інформаційних технологій (Синенко О. І.) пропозиції щодо включення ВАТ до Переліку.

4. Департаменту інформаційних технологій (Синенко О. І.) здійснювати експрес-аналіз фінансового стану ВАТ із застосуванням програмного забезпечення математичної моделі інтегральної оцінки фінансового стану підприємств за останні три роки (метод Альтмана) з урахуванням інформації АМКУ про місце ВАТ на регіональному ринку товарів та аналіз ринку продукції ВАТ відповідно до КВЕД і надавати висновки Департаменту планування об'єктів приватизації та регіональної політики (Мольченко Г. В.) щодо доцільності включення до "Помісячного пооб'єктного плану-графіка виставлення на продаж у 2005 році пакетів акцій ВАТ групи В".

5. Департаменту планування об'єктів приватизації та регіональної політики (Мольченко Г. В.) після отримання висновків від Департаменту інформаційних технологій (Синенко О. І.) формувати остаточний Перелік та затверджувати відповідним наказом "Помісячний пооб'єктний план-графік виставлення на продаж пакетів акцій ВАТ групи В".

6. Департаменту стратегії індивідуальної приватизації (Білоцерковець І. Л.), Департаменту продажу акцій на фондовому ринку України та на міжнародних фондових ринках (Яковлєв Ю.В.) забезпечити продаж пакетів акцій ВАТ, які за результатами аналізу економічної діяльності включені до "Помісячного пооб'єктного плану-графіка виставлення на продаж у 2005 році пакетів акцій ВАТ групи В".

7. Голові Фонду майна Автономної Республіки Крим та начальникам регіональних відділень Фонду державного майна України керуватись цим наказом при формуванні переліків ВАТ, пакети акцій яких будуть пропонуватися на продаж у поточному році.

8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду Лєдомську С. Ю.

Голова ФондуВ. СЕМЕНЮК