A A A K K K

Про результати перевірки виконання умов договорів купівлі-продажу

№ 1494 від 19 липня 2004 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

20.07.2004м. КиївN 1494

Про результати перевірки виконання умов договорів купівлі-продажу

На виконання вимог чинного законодавства України щодо здійснення державними органами приватизації контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу державного майна (далі - договір) та наказу Фонду державного майна України (далі - Фонд) від 30 жовтня 1997 року N 1160 "Про організацію виконання постанови Кабінету Міністрів України від 12 вересня 1997 року N1012," Фондом, його регіональними відділеннями та Фондом майна АР Крим у 2 кварталі 2004 року перевірено стан виконання покупцями державного майна умов укладених договорів.

Проконтрольовано виконання умов 1603 договорів (28,4 відсотка всіх договорів, які підлягають контролю протягом поточного року). Перевірками виявлено 195 договорів (12,2 відсотка кількості перевірених), умови яких не виконуються належним чином. З метою усунення допущених покупцями порушень умов договорів органами приватизації проводиться робота щодо застосування до них штрафних санкцій.

Продовжувалась робота по розірванню договорів купівлі-продажу за невиконання покупцями об'єктів приватизації взятих зобов'язань та поверненню таких об'єктів у державну власність з метою їх повторного продажу. Станом 1 липня 2004 року у державну власність з цією метою повернуто 134 об'єкти. Ще з 185 об'єктами така робота триває. З числа вже повернутих у державну власність об'єктів вже повторно продано 63 об'єкти. Сума коштів, отриманих від повторного продажу, перевищує отриману від першого продажу у 2,7 раза.

Результати перевірок свідчать про загалом задовільний стан внесення інвестицій у підприємства України на виконання умов договорів. Обсяги інвестицій, внесених у підприємства України станом на 14 липня 2004 року (наростаючим з 1995 року підсумком) становлять 3 851,4 млн.грн., 549,6 млн.дол. США та 10,8 млн.євро, що відповідає обсягам, передбаченим на цей період умовами договорів.

Потребує підвищення уваги органів приватизації робота по стягненню штрафів і пені з покупців об'єктів приватизації за прийнятими судовими рішеннями. За період з 2001 року обсяг нестягнутих з різних причин штрафів і пені за невиконаними судовими рішеннями сумарно склав 9,6 млн.грн.

У 2 кварталі 2004 року Фонд, його регіональні відділення та Фонд майна АР Крим забезпечили виконання вимог організаційно-розпорядчих документів Фонду щодо обсягів охоплення укладених договорів перевірками та термінів подання своїх звітів до Фонду. Кращими регіональними відділеннями в частині якості організації та здійснення контролю, звітності по ньому, відпрацюванню пропозицій щодо його подальшого нормативного та методичного забезпечення є регіональні відділення Фонду по Харківській, Львівській та Черкаській областях.

Н А К А З У Ю:

1. Звіт про результати контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу об'єктів приватизації, здійсненого у другому кварталі 2004 року, затвердити (додається).

2. Регіональним відділенням Фонду та Фонду майна АР Крим:

детально проаналізувати стан роботи по стягненню штрафів і пені з покупців об'єктів приватизації за допущені порушення умов, щодо яких є відповідні судові рішення;

відповідно до повноважень вжити вичерпних заходів по реалізації зазначених судових рішень у повному обсязі;

про результати здійсненої роботи проінформувати Фонд у термін до 10 січня 2005 року.

3. Начальникам регіональних відділень Фонду по Львівській, Харківській та Черкаській областях Давимуці С.А., Голощапову А.О. Піньковському В.Я. розглянути можливість матеріального заохочення працівників підрозділів, що здійснюють роботу по забезпеченню реалізації умов договорів та контролю за їх виконанням.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду Парфененка Д.М.

Голова ФондуМ.Чечетов


ЗавантажитиЗвіт