A A A K K K

Про затвердження Примірного положення про порядок розгляду питань щодо розпорядження та використання майна ВАТ

№ 299 від 19 лютого 2007 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

20.02.2007м. КиївN 299

Про затвердження Примірного положення про порядок розгляду питань щодо розпорядження та використання майна ВАТ

З метою підвищення ефективності управління корпоративними правами держави та здійснення контролю за використанням майна, переданого під час приватизації (корпоратизації) до статутних фондів відкритих акціонерних товариств, відповідно до Цивільного кодексу України та Господарського кодексу України, Законів України "Про господарські товариства", "Про власність", "Про управління об'єктами державної власності", "Про державну програму приватизації", постанови Верховної Ради України від 07.07.92 №2558-ХІІ "Про Тимчасове положення про Фонд державного майна України", постанови Кабінету Міністрів України від 15.05.2000 №791 "Про управління корпоративними правами держави", Положення про порядок здійснення контролю за розпорядженням активами, що належать господарським товариствам, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 08.11.05 №2946 і зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28.02.06 за №208/12082, та інших нормативно-правових актів

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Примірне положення про порядок розгляду питань щодо розпорядження та використання майна відкритими акціонерними товариствами (далі - Примірне положення).

2.

Департаменту з питань корпоративних відносин,
Департаменту міждержавних відносин та спільних підприємств,
Регіональним відділенням ФДМУ,

Забезпечити внесення у завдання для голосування на загальних зборах акціонерів товариств, в яких державні корпоративні права становлять від 100% до 25% + 1 акція статутного фонду, питання про затвердження Внутрішнього положення, враховуючи вимоги Примірного положення.

3.

Департаменту з питань корпоративних відносин,
Департаменту фінансового аналізу,
Департаменту міждержавних відносин та спільних підприємств,
Регіональним відділенням ФДМУ,

Забезпечити внесення відповідних змін до статутів господарських товариств у зв'язку із прийняттям Внутрішнього положення товариства.

Термін: 31.12.07

4.

Департаменту з питань корпоративних відносин

У 30-ти денний термін до дати проведення загальних зборів акціонерів, подавати до Департаменту фінансового аналізу ФДМУ матеріали з питань,які внесені до порядку денного загальних зборів акціонерів та стосуються списання, оренди і розпорядження майном, для розгляду і підготовки відповідних проектів рішень Фонду для голосування з цих питань.

Термін: по мірі надходження

5.

Департаменту фінансового аналізу,
Регіональним відділенням ФДМУ,

Вжити заходів щодо запровадження норм Примірного положення, а саме:

5.1. Забезпечити затвердження в установленому порядку Внутрішнього положення господарських товариств, 100% акцій яких належать державі, враховуючи вимоги Примірного положення.

5.2. Розглядати матеріали, надані господарськими товариствами та Департаментом з питань корпоративних відносин, готувати висновки, пропозиції та проекти рішень ФДМУ згідно з вимогами Положення про порядок здійснення контролю за розпорядженням активами, що належать господарським товариствам, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 08.11.05 №2946 і зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28.02.06 за №208/12082, та Примірного положення.

Проекти рішень з питань розпорядження майном, для включення їх в завдання для голосування, надавати до Департаменту з питань корпоративних відносин не пізіше ніж за сім днів до дати проведення загальних зборів.

Термін: постійно

5.3. Під час погодження фінансових планів господарських товариств на наступний фінансовий рік контролювати відображення доходів та витрат, пов'язаних з розпорядженням, списанням, орендою, консервацією майна товариств.

Термін 31.12.07

5.4. На підставі інформації за результатами господарських операцій, здійснених з майном товариств (додатки 1-8 до Примірного положення), вести реєстр виконання управлінських рішень.

Термін: постійно

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Першого заступника Голови Фонду Петрова В.М.

Голова ФондуВ.Семенюк


Завантажити Примірне положення про порядок розгляду питань щодо розпорядження та використання майна ВАТ


Завантажити Додатки до Примірного положення про порядок розгляду питань щодо розпорядження та використання майна ВАТ