A A A K K K

Деякі питання управління майном, яке вивільняється в ході реформування Збройних Сил

№ 560 від 25 квітня 2006 р.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 26 квітня 2006 р.КиївN 560

Деякі питання управління майном, яке вивільняється в ході реформування Збройних Сил

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Утворити у складі Міністерства оборони на базі Департаменту надлишкових фондів та земель Державний департамент надлишкового майна та земель як урядовий орган державного управління.

2. Установити, що основними завданнями Державного департаменту надлишкового майна та земель є:

підготовка пропозицій щодо управління військовим майном Збройних Сил (далі - військове майно), зокрема його списання, відчуження, реалізації, передачі органам, уповноваженим управляти державним майном, самоврядним установам і організаціям або у комунальну власність, використання земель оборони;

підготовка пропозицій стосовно надання згоди на відчуження, передачу в заставу та оренду майна, яке належить до основних фондів підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства оборони;

вирішення питань оренди військового майна, у тому числі цілісних майнових комплексів, та земель оборони;

здійснення контролю за цільовим використанням і ведення обліку військового майна та земель оборони, які не використовуються та є надлишковими;

забезпечення проведення оцінки військового майна та майна, яке належить до основних фондів підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства оборони, та яке не використовується і є надлишковим, відповідно до законодавства про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність.

3. Міністерству оборони:

подати проект Положення про Державний департамент надлишкового майна та земель і пропозиції щодо його структури;

забезпечити фінансування діяльності зазначеного Департаменту у 2006 році у межах призначень, передбачених Міністерству в Державному бюджеті України.

4. Міністерству оборони, Міністерству економіки, Міністерству фінансів, Фонду державного майна і Міністерству юстиції подати проекти актів Кабінету Міністрів України щодо:

встановлення порядку продажу військового майна, його оцінки та визначення переліків;

приведення актів Кабінету Міністрів України у відповідність із цією постановою.

5. Міністерству фінансів та Міністерству оборони передбачити починаючи з 2007 року в проекті Державного бюджету України кошти для утримання Державного департаменту надлишкового майна та земель.

Прем'єр-міністр УкраїниЮ. ЄХАНУРОВ