A A A K K K

Про затвердження Тимчасового порядку надання  інформації з Єдиного реєстру об’єктів державної  власності

№ 1863 від 26 листопада 2009 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

27.11.2009Київ№ 1863

Про затвердження Тимчасового порядку надання інформації з Єдиного реєстру об'єктів державної власності

Відповідно до п. п. е) п. 1 статті 7 Закону України "Про управління об'єктами державної власності" від 21.09.2006 № 185-V, п.3 Положення про Єдиний реєстр об'єктів державної власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.2004 № 467, із змінами, і Порядку та умов користування Єдиним реєстром об'єктів державної власності, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 23.03.2005 № 622, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 14.04.2005 за № 400/10680

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Тимчасовий порядок надання інформації з Єдиного реєстру об'єктів державної власності, що додається.

2. Департаменту інформаційних технологій, моніторингу та прогнозування

готувати інформацію з Єдиного реєстру об'єктів державної власності відповідно до Тимчасового порядку надання інформації з Єдиного реєстру об'єктів державної власності, затвердженого цим наказом, за підписом заступника Голови Фонду, а якщо запитувачами є Регіональні відділення Фонду державного майна України інформацію надавати за підписом директора Департаменту інформаційних технологій, моніторингу та прогнозування.

3. Департаменту інформаційних технологій, моніторингу та прогнозування:

вести моніторинг надання інформації з Єдиного реєстру об'єктів державної власності;

у разі необхідності вносити зміни до Тимчасового порядку надання інформації з Єдиного реєстру об'єктів державної власності, затвердженого цим наказом.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на в.о. заступника Голови Фонду В. Пількевича.

В. о. Голови ФондуД. Парфененко
 ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Фонду державного майна України
від 27.11.2009 № 1863

Тимчасовий порядок
надання інформації з Єдиного реєстру об'єктів державної власності

Цей Тимчасовий порядок надання інформації з Єдиного реєстру об'єктів державної власності (далі - Порядок) розроблено відповідно до п.п. е) п.1 ст. 7 Закону України від 21.09.2006 № 185-V "Про управління об'єктами державної власності" і Порядку та умов користування Єдиним реєстром об'єктів державної власності, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 23.03.2005 № 622, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14.04.2005 за № 400/10680, з метою визначення форми, змісту та умов надання інформації Фондом державного майна України (далі - Фонд) з Єдиного реєстру об'єктів державної власності (далі - Реєстр).

1. Суб'єктами запиту (далі - запитувачі) є:

органи державної влади;

органи місцевого самоврядування;

підприємства, установи, організації;

громадяни.

2. Об'єктом надання інформації (відомостей або витягу) є:

державні підприємства, їх об'єднання, установи та організації; господарські організації, на балансі яких перебуває майно, що не увійшло до статутного фонду; інші юридичні особи, що не належать до сфери управління відповідного органу державної влади, але на балансі яких перебуває державне майно (далі - юридичні особи);

нерухоме майно державних підприємств, їх об'єднань, установ та організацій, що належать до сфери управління відповідного органу державної влади; державне майно, яке не увійшло до статутних фондів господарських організацій; інше державне майно, яке перебуває на балансі юридичної особи, що не належить до сфери управління відповідного органу державної влади (далі - державне майно);

3. Підставою для надання інформації з Реєстру є надходження запиту до Фонду.

Під запитом розуміється письмове звернення, яке подано до Фонду відповідно до вимог положень п. 18 Порядку та умов користування Єдиним реєстром об'єктів державної власності, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 23.03.2005 № 622, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14.04.2005 за № 400/10680, з проханням надати з Реєстру інформацію про об'єкти, зазначені у п.2 цього Порядку.

4. Підготовка відповіді на запит здійснюється відповідно до нормативно - правових актів, які регулюють строки надання інформації.

5. Витяги з Реєстру надаються Розпорядником Реєстру (Фондом) за формою № 2б, затвердженою наказом Фонду державного майна України від 03.02.2006 № 197 "Про затвердження форм надання відомостей про об'єкти державної власності", зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 04.04.2006 за № 380/12254.

6. Умови та зміст надання інформації:

6.1. Якщо юридична особа та майно обліковується в Реєстрі і відомості про них зазначені у запиті, співпадають з відомостями Реєстру, то витяг запитувачу надається відповідно до п.5 цього Порядку.

6.2. Якщо юридична особа та майно обліковується в Реєстрі, але відомості про майно, що зазначені у запиті, не співпадають з відомостями Реєстру, запитувачу та органу державної влади, до сфери управління якого відноситься юридична особа, направляється лист щодо приведення у відповідність даних про цей об'єкт з даними Реєстру. Після приведення у відповідність у встановленому порядку даних про майно, яке запитується, з даними Реєстру запитувачу за окремим запитом надається витяг відповідно до п.5 цього Порядку.

6.3. Якщо майно не обліковується в Реєстрі, але юридична особа, яка є балансоутримувачем цього майна обліковується в Реєстрі, направляється лист запитувачу та органу державної влади, до сфери управління якого відноситься юридична особа. В листі зазначається необхідність здійснення заходів щодо проведення інвентаризації цього майна та надання відомостей щодо зазначеного об'єкта до Фонду з метою внесення до Реєстру відповідно до вимог п.7 Методики проведення інвентаризації об'єктів державної власності, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2005 № 1121. Після здійснення органом державної влади, до сфери управління якого відноситься юридична особа, заходів по проведенню інвентаризації вищезазначеного майна, запитувачу за окремим запитом надається витяг відповідно до п.5 цього Порядку.

6.4. Якщо майно та юридична особа, яка є балансоутримувачем цього майна, не обліковуються в Реєстрі, але за даними Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) юридична особа значиться як об'єкт державної власності, направляється лист до органу державної влади, до сфери управління якого віднесена юридична особа. У разі, якщо орган державної влади не підтверджує належність юридичної особи до сфери його управління, лист надсилається відповідно до Ради міністрів АР Крим, обласної, Київської та Севастопольської міської держадміністрації, представники яких очолюють комісії з упорядкування обліку юридичних осіб згідно з положеннями Методики проведення інвентаризації об'єктів державної власності затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2005 № 1121, для здійснення заходів по упорядкуванню обліку та встановлення належності до сфери управління органу державної влади.

6.5. Якщо майно та юридична особа, яка є балансоутримувачем цього майна, не обліковуються в Реєстрі, а також відомості про неї в ЄДРПОУ відсутні, направляється лист до регіонального відділення Фонду з проханням розглянути вказаний запит та надати відповідь запитувачу, зазначивши, що Реєстр знаходиться в стадії наповнення та формування і тому відсутність інформації в Реєстрі не дає підстав вважати об'єкт недержавним.

Директор Департаменту інформаційних технологій, моніторингу та прогнозуванняО. Синенко