A A A K K K

Щодо результатів оцінки виконання представниками держави функцій з управління корпоративними правами держави в господарських товариствах, у статутних фондах яких державна частка становить більше 50 відсотків, за 9 місяців 2004 року

№ 91 від 16 січня 2005 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

17.01.2005м. КиївN 91

Щодо результатів оцінки виконання представниками держави функцій з управління корпоративними правами держави в господарських товариствах, у статутних фондах яких державна частка становить більше 50 відсотків, за 9 місяців 2004 року

З метою виконання заходів, спрямованих на підвищення ефективності управління корпоративними правами держави, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2004 р. N 155, на виконання пп. 14, 16 наказу ФДМУ від 25.10.2004 N 2243 Фондом була проведена оцінка якості виконання державними службовцями, які представляють інтереси держави в особі Фонду державного майна України в органах управління господарських товариств, у статутних фондах яких державна частка становить більше 50 відсотків, функцій з управління корпоративними правами держави.

За результатами такої оцінки:

у господарських товариствах, які знаходяться в управлінні Департаменту спільних підприємств, міждержавних майнових відносин та власності за кордоном (Бобровніков О. Ф.):

ефективно працювало - 6 відповідальних представників держави (46%);

задовільно працювало - 4 відповідальних представника (31%);

неефективно - 3 відповідальні представника (23%).

У господарських товариствах, які знаходяться в управлінні Департаменту з питань управління корпоративними правами держави у ВАТ (Гудзь А. А.):

ефективно працювало - 17 відповідальних представників держави (28%);

задовільно працювало - 21 відповідальних представника (34%);

неефективно - 23 відповідальні представника (38%).

Відповідно до отриманих результатів оцінки

НАКАЗУЮ:

1. Визнати недостатньою діяльність працівників ЦА ФДМУ, які уповноважені управляти корпоративними правами держави в органах управління господарських товариств.

2. Керівникам структурних підрозділів, у підпорядкуванні яких знаходяться представники держави господарських товариств, оцінка управління яких визнана ефективною за результатами 9 місяців 2004 р., застосувати до них заходи матеріального стимулювання у вигляді додаткової винагороди або іншого заохочення у межах, визначених чинним законодавством.

Керівникам структурних підрозділів за поданням відповідальних представників держави в органах управління таких господарських товариств застосувати заходи матеріального стимулювання також до членів наглядових рад, які активно сприяли відповідальним представникам держави у досягненні позитивних результатів їх діяльності.

3. Відповідальним представникам держави, оцінка діяльності яких визнана задовільною та неефективною вжити негайних заходів щодо поліпшення результатів з управління відповідними державними пакетами акцій (частинами, паями) у статутних фондах господарських товариств. У разі визнання оцінки діяльності представника держави неефективною більше двох періодів поспіль, Департаменту з питань управління корпоративними правами держави у ВАТ (Гудзь А. А.), Департаменту спільних підприємств, міждержавних майнових відносин та власності за кордоном (Бобровніков О. Ф.) невідкладно вжити відповідних заходів щодо усунення цієї особи від виконання функцій з управління корпоративними правами держави в порядку, встановленому чинним законодавством. У разі безвідповідального ставлення представника держави до виконання своїх функцій, Комісії, яка здійснює оцінку діяльності представника держави, надати пропозиції Голові Фонду щодо звільнення представника держави з посади.

4. Голові Фонду майна Автономної Республіки Крим, керівникам регіональних відділень Фонду, за результатами оцінки відповідальних представників держави в органах управління господарських товариств, управління якими здійснюють відповідні регіональні відділення, вжити негайних заходів щодо підвищення ефективності їх діяльності та застосування до тих з них, оцінка яких визнана ефективною, заходів матеріального заохочення у межах, визначених чинним законодавством.

5. Департаменту з питань управління корпоративними правами держави у ВАТ (Гудзь А. А.), Департаменту спільних підприємств, міждержавних майнових відносин та власності за кордоном (Бобровніков О. Ф.) довести цей наказ до відома відповідальних представників держави в органах управління господарських товариств, у статутних фондах яких державна частка перевищує 50 відсотків.

6. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Перший заступник Голови ФондуЄ. Григоренко