A A A K K K

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Методики оцінки майна»

Повідомлення про оприлюднення
проєкту постанови Кабінету Міністрів України
 «Про внесення змін до Методики оцінки майна»

Відповідно до вимог статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Фондом державного майна України (далі – Фонд) повідомляється про оприлюднення на сайті Фонду проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Методики оцінки майна».

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А. від 11 вересня 2023 року № 27349/1/1-23 щодо виконання положень Закону України від 27 липня 2023 року № 3272-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель сільськогосподарського призначення державної власності» згідно з Планом організації підготовки проєктів актів та виконання інших завдань, необхідних для забезпечення його реалізації, в частині внесення на розгляд Уряду проєкту акта Кабінету Міністрів України, передбаченого підпунктом 1.1 пункту 1 зазначеного Плану, Фондом державного майна України розроблено  проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Методики оцінки майна» (далі – Проєкт).

Проєкт розроблений з метоюзабезпечення реалізації норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель сільськогосподарського призначення державної власності» в частині проведення оцінки майна державних підприємств, що вноситься до статутного капіталу господарських товариств.

Проєктом пропонується внести зміни до Методики оцінки майна, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 року № 1891,  якими визначатимуться:

          застосування Методики оцінки майна до правовідносин, пов’язаних із проведенням оцінки майна державних підприємств, що вноситься до статутного капіталу господарського товариства та під час реорганізації шляхом перетворення державних підприємств в господарські товариства;

   порядок оцінки майна з урахуваннямобмеження щодо внесення земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності до статутного капіталу господарського товариства, утвореного шляхом перетворення державного підприємства.

          Зауваження та пропозиції до Проєкту  просимо надсилати на такі адреси:
вул. Генерала Алмазова, 18/9, м. Київ, 01133, Фонд державного майна України, Департамент оцінки майна, майнових прав та професійної оціночної діяльності (olga2606@spfu.gov.ua);

 вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011, Державна регуляторна служба України (mail@dkrp.gov.ua).

Зауваження та пропозиції до Проєктувід фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, приймаються  Фондом протягом одного місяця від дати його оприлюднення.

 

 

Директор Департаменту
оцінки майна, майнових прав
та професійної оціночної діяльності                                                  Світлана БУЛГАКОВА

 

Проєкт постанови

Порівняльна таблиця

Пояснювальна записка

Аналіз регуляторного впливу

Звіт