A A A K K K

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 травня 2022 року № 634»

Повідомлення
про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України
від 27 травня 2022 р. № 634» (доопрацьований)

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 травня 2022 р. № 634» розроблено з метою підтримки фізичних осіб/фізичних осіб-підприємців, призваних або прийнятих на військову службу, та надання права певній категорії орендарів на період дії воєнного стану та протягом 6 місяців після його припинення чи скасування отримувати в оренду державне майно без проведення аукціону з метою розміщення або облаштування гуртожитків для тимчасового проживання внутрішньо переміщених (евакуйованих) осіб, житло яких знищено або пошкоджено внаслідок збройної агресії російської федерації, із запровадженням пільгових умов розрахунку орендної плати для таких орендарів.

Проєкт акта розроблено на виконання завдань та заходів Операційного плану заходів з реалізації у 2023-2025 роках Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07.04.2023 № 312-р «Про схвалення Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у 2023-2025 роках».

Прийняття проєкту постанови сприятиме зменшенню негативних наслідків внутрішнього переміщення населення, зумовленого збройною агресією проти України, шляхом запровадження спрощеної процедури отримання в оренду державного майна під облаштування гуртожитків для тимчасового проживання внутрішньо переміщених (евакуйованих) осіб, житло яких знищено або пошкоджено внаслідок збройної агресії.

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови просимо надсилати на адресу: 01133, м. Київ, вул. Генерала Алмазова, 18/9, Фонд державного майна України, Департамент оренди та розпорядження державним майном. Адреса електронної пошти: (e-mail: v.kiiashko@spfu.gov.ua).

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови приймаються Фондом державного майна України протягом місяця з дня оприлюднення.

Первинна редакція проєкту постанови була опублікована 23.10.2023 і протягом місяця Фондом державного майна України приймалися пропозиції та зауваження. Наразі оприлюднюється проєкт постанови, який було доопрацьовано з урахуванням зауважень експертного середовища.

 

Проєкт постанови

Зміни

Порівняльна таблиця

Пояснювальна записка

Аналіз регуляторного впливу