A A A K K K

Повідомлення про оприлюднення проєкту наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Порядку виконання контрольних функцій у сфері оренди державного майна»

Повідомлення
про оприлюднення проєкту
наказу Фонду державного майна України
«Про затвердження Порядку виконання контрольних функцій у сфері оренди державного майна»

Відповідно до статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Фонд державного майна України повідомляє про оприлюднення з 27 лютого 2020 року на сайті Фонду державного майна України проекту наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Порядку виконання контрольних функцій у сфері оренди державного майна».

Нормативно-правовий акт розроблено на виконання статті 26 та пункту 8 Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 03 жовтня 2019 року № 157-ІХ «Про оренду державного та комунального майна.

Зазначеним актом також передбачено вирішення низки проблемних питань, зокрема:

необхідності більш детальної процедури здійснення контрольних заходів у сфері оренди державного майна; 

забезпечення можливостей орендодавців під час здійснення контролю звертатися до відповідних органів за наданням інформації;

забезпечення можливості орендаря ініціювати контрольну перевірку;

врегулювання належним чином контрольних функцій інших (крім Фонду державного майна України та його регіональних відділень) орендодавців державного та комунального майна, визначених законом.

Зауваження та пропозиції до проекту просимо надсилати на адресу: 01601, м. Київ, вул. Генерала Алмазова, 18/9, Фонд державного майна України, Управління орендних відносин. Адреса електронної пошти: (e-mail: aqua@spfu.gov.ua).

Зауваження та пропозиції до проекту прийматимуться Фондом державного майна України протягом місяця з дня оприлюднення.

 

Проєкт наказу

Порядок

Пояснювальна записка

Аналіз регуляторного впливу