A A A K K K

Європейська група асоціацій оцінювачів (TEGOVA) та Рада з Європейських стандартів оцінки (EVSB) розробила та надіслала до Фонду держмайна «GUIDANCE ON APPLYING EUROPEAN VALUATION STANDARDS IN WARTIME CIRCUMSTANCES» (Керівництво щодо застосування Європейських стандартів оцінки в умовах військового часу)

Європейська група асоціацій оцінювачів TEGOVA виконала взяті на себе зобов’язання, ухвалені на Європейській конференції, що відбулась 21-22 жовтня 2022 року в Атенах та участь у якій приймала заступник Голови Фонду Держмайна Юлія Бєлова.

Європейською групою асоціацій оцінювачів (TEGOVA) та Радою з Європейських стандартів оцінки (EVSB) були розроблені та надані до Фонду Держмайна «GUIDANCE ON APPLYING EUROPEAN VALUATION STANDARDS IN WARTIME CIRCUMSTANCES» (Керівництво щодо застосування Європейських стандартів оцінки в умовах військового часу).

Цей документ є додатком до Європейських стандартів оцінки, які були розроблені без урахування особливих умов, які зумовлює військовий час та є офіційним документом.

Керівництвом надаються рекомендації щодо виконання оцінювачами оцінки збитків (шкоди), завданої внаслідок війни окремим об’єктам нерухомості та підприємствам в Україні та рекомендації щодо оцінки витрат на післявоєнну відбудову.

Керівництво є додатковим надійним та зрозумілим в європейській спільноті документом, який можуть використовувати оцінювачі під час оцінки збитків від війни. Також цей документ буде доречним під час формування позовів до міжнародних судових інстанцій з метою відшкодування збитків країною агресором.

Керівництво із застосування Європейських стандартів оцінки в обставинах військового часу

GUIDANCE ON APPLYING EUROPEAN VALUATION STANDARDS IN WARTIME CIRCUMSTANCES