A A A K K K

ОГХК відновила відвантаження ільменіту з Іршанської філії на європейський ринок

У жовтні АТ «ОГХК» розпочало відвантаження ільменітового концентрату з Іршанського ГЗК до Чехії. Згідно контракту до кінця 2023 року компанія має поставити на європейський ринок 30 000 тонн готової продукції. Замовником виступає компанія з виробництва пігменту титану TiO2, який широко використовується для потреб різних галузей промисловості у виробництві споживчих товарів.

Це перші відвантаження ільменіту з Іршанської філії у 2023 році. Через воєнний стан, зруйновану логістику та постійні обстріли протягом 2022 року накопичена за попередні періоди продукція майже більше року зберігалась на складах підприємства і це було перешкодою для відновлення видобутку нової руди.

“Одна з основних задач, яку Фонд держмайна поставив перед оновленим складом Правління ОГХК, це налагодження експорту та розширення географії контрактів по прямим поставкам. До кінця року наша компанія планує відвантажити на європейський та американський ринки ще близько 105 тис тонн ільменітового концентрату”, — зазначає Єгор Перелигін, перший заступник голови правління АТ “ОГХК”.

ОГХК — компанія, яку Фонд держмайна планує виставити на велику приватизації в “першій хвилі”. Найближчим часом разом з Радником — компанією BDO Фонд має визначити стартову ціну для проведення відкритого аукціону в системі Prozorro.Продажі. 

“Велика приватизація розблокована на законодавчому рівні влітку цього року. В процесі підготовки до оголошення умов аукціонів зараз декілька великих державних підприємств, які потребують залучення серйозних інвестицій. Завдяки приватному капіталу ці підприємства зможуть зберегти свій потенціал, отримати нові технології, провести модернізацію та вийти на зовсім інший рівень розвитку”, — відмічає Сергій Симонов, заступник Голови ФДМУ.

Компанія має амбітні плани — стати одним з лідерів титанової індустрії та прибрати росію зі світової титанової мапи.

«Ми постійно працюємо та докладаємо максимум зусиль для розвитку нашого виробництва й розширення переліку потенційних покупців продукції. У нас є кваліфіковані кадри, є технологічний потенціал. Переконані, що у синергії з залученням нових енергоефективних рішень та технологій, довгострокових інвестицій та збільшення ресурсної бази — поступово вийдемо на лідерські позиції міжнародного титанового ринку», — додає Дімітрі Каландадзе, заступник голови правління АТ “ОГХК”.