A A A K K K

Майже в п’ять разів зросла вартість активів на приватизаційних аукціонах – підсумки тижня від Фонду держмайна

У 4,9 раза – до 57,6 млн грн – зросла вартість активів, які поточного тижня виставив на приватизаційні аукціони Фонд держмайна. З 16 по 20 жовтня в 12 торгах в системі Прозорро.Продажі взяв участь 71 підприємець.

«‎Приватизаційні торги ФДМУ – це добра нагода для старту власного бізнесу або розширення вже наявного. В середньому за кожен актив цього тижня змагалися шестеро підприємців. Їх перемога – це додаткові податки, робочі місця та технології для економіки», – підкреслив заступник Голови ФДМУ Сергій Симонов.

Найбільш успішний аукціон тижня – приватизація складу-модулю майже у центрі Києва. За актив змагалися сім підприємців. Результат – фінальна вартість зросла в 3,7 раза – до 35 млн грн. Крім переможної ставки, інвестор повинен сплатити 7 млн грн ПДВ (20% від ціни). Актив розташований у Подільському районі столиці, поблизу вулиць Глибочицької та Січових Стрільців.

Другий за успішністю аукціон тижня – приватизація деревообробного підприємства на Волині. За актив, який розташований у місті Володимир, змагалися вісім підприємців. Переможець запропонував 20 млн грн. Це у 9,7 раза більше, ніж стартова ціна об’єкта. Також він має сплатити 4 млн грн ПДВ.

Загалом з початку 2023 року ФДМУ провів на Прозорро.Продажі 323 аукціони (в яких переможці вже сплатили за виставлені активи або очікується оплата). В цих торгах взяли участь 1609 учасників, тобто в середньому за державні активи змагалися п’ять підприємців.