A A A K K K

ФДМУ знайшов приватного інвестора для Хмельницького протезно-ортопедичного підприємства

Фонд державного майна України 26 жовтня успішно провів приватизаційний онлайн-аукціон з продажу Хмельницького державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства. Торги відбулися в державній системі Prozorro.Продажі.

Під час аукціону вартість активу зросла на 29,4% (з 24,7 млн грн стартової ціни до 32 млн грн переможної). В торгах змагалися два учасника — ТОВ «‎Тандем трейдінг» (переможець) та Товариство Червоного Хреста України. Також новий власник має сплатити 6,4 млн грн ПДВ (20% від переможної ціни).

Приватний інвестор зобов'язаний зберігати профіль діяльності підприємства протягом 10 років. Результат — залучення інвестицій та нових технологій у цю сферу. А це розширення можливостей для громадян, які потребують протезування.

Крім того, новий власник має сплатити борги підприємства перед бюджетом та з виплати заробітної плати, а також не звільняти працівників протягом шести місяців.

Хмельницьке державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство може виробляти приблизно 300 різновидів протезів та має власний стаціонар. Однак 2022 рік завершило зі збитком у 500 тис. грн, а за перші півроку 2023-го — отримало прибуток всього у 36 тис. грн. Поточна кредиторська заборгованість понад 4,18 млн грн.