A A A K K K

ФДМУ виставить на приватизацію санкційне підприємство «Тай-Мінералс»

Фонд державного майна України готує до приватизації компанію «Тай-Мінералс», яка раніше належала російському мільярдеру, акціонеру титанової корпорації ВСМПО-Авісма Михайлу Шелкову. Стартова ціна – приблизно 5 млн грн. Незабаром фонд оголосить дату онлайн-аукціону в державній системі Prozorro.Продажі.

«ФДМУ продовжує активно готувати до приватизації санкційні активи, які раніше належали російським олігархам. З новими приватними власниками ці підприємства мають працювати на Україну. Ми робимо все можливе, щоб забезпечити прозорий і чесний процес приватизації», – підкреслив Заступник Голови ФДМУ Сергій Симонов.

Основні види діяльності «Тай-Мінералс» – надання в оренду легкових і вантажних автомобілів, сільськогосподарських і будівельних машин та устаткування тощо.

Нагадаємо, 24 лютого 2023 року Кабінет Міністрів передав в управління Фонду держмайна вилучені в дохід держави активи російського мільярдера, акціонера титанової корпорації ВСМПО-Авісма Михайла Шелкова. Окрім «Тай-Мінералс», серед них компанії «ВСМПО Титан Україна»‎, «Інвестагро», Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат‎ тощо.

Уряд ухвалив розпорядження на підставі рішення Вищого антикорупційного суду від 23 січня 2023 року і постанови Апеляційної палати цього ж суду від 3 лютого 2023 року.

Суд застосував санкції щодо Михайла Шелкова через те, що він сприяв збройній агресії рф проти України. Належна йому корпорація ВСМПО-Авісма поставляла титанову продукцію підприємствам російської військово-оборонної промисловості, зокрема в межах контрактів на виконання державного оборонного замовлення.