A A A K K K

ФДМУ оголосив 50 приватизаційних аукціонів у листопаді, серед пропозицій - «Рівненський радіотехнічний завод», цехи з переробки деревини, адмінбудівлі та автівки

У листопаді Фонд державного майна України проведе понад 50 онлайн-аукціонів з приватизації, оголошена стартова вартість всіх лотів становить майже 133 млн гривень. Серед пропозицій місяця можна знайти об’єкти у різних куточках країни.

Кількість аукціонів у розрізі по областях:

 

  • Вінницька область - 9 аукціонів;

  • Львівська та Рівненська області - по 6 аукціонів;

  • Житомирська, Чернігівська та Одеська області - по 4 аукціони;

  • Волинська - 3 аукціони;

  • Івано-Франківська, Чернівецька, Кіровоградська, Полтавська області та м. Київ - по 2 аукціони;

  • Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Черкаська області - по 1 аукціону.

 

ТОПові пропозиції приватизації держмайна у листопаді:

Державний пакет акцій розміром 50% + 1 акція ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод». Починаючи з 2013 року, підприємство не здійснює діяльності, штатні працівники — відсутні. На балансі товариства перебувають 7 одиниць нерухомості загальною площею 68 795 м². Об’єкт розташований на земельній ділянці загальною площею 11,3 га.
Стартова ціна — 121,6 млн  грн, дата проведення торгів — 7 листопада.
Посилання на аукціон

Майновий комплекс ДП “Західукрзакордоннафтогазбуд”. Комплекс розташований у Івано-Франківській області, до складу активу входять: адмінкорпус, насосна, заправка та цементно-бетонне покриття загальною площею 372,9 м², що розташовані на земельній ділянці 3,0529 га.
Стартова ціна — 3,0 млн  грн, дата проведення торгів — 27 листопада.
Посилання на аукціон

Група об’єктів з переробки деревини на Волині. До складу активу входять: 6 цехів, котельня, побутове приміщення, навіс для сушіння європіддонів та сушильна камера. Всі приміщення перебувають у задовільному технічному стані та не перебувають в оренді.
Стартова ціна — 1,5 млн  грн, дата проведення торгів — 14 листопада.
Посилання на аукціон

Адмінбудівля в Одеській області. Двоповерхова адміністративна будівля загальною площею 429,7 м² (площа першого поверху – 214,4 м², другого поверху – 215,3 м²). Об’єкт побудований у 1960 році, під’єднані всі необхідні комунікації. З 2017 будівля не використовувалася і потребує ремонту. 

Стартова ціна — 1,3 млн грн, дата проведення торгів — 14 листопада.
Посилання на аукціон

Двоповерхове адмінприміщення на Вінниччині. Об’єкт площею 342 м² побудований у 1981 році. Технічні характеристики: фундамент – бутовий камінь, стіни – цегла, перекриття – залізо-бетонні панелі, покрівля – шифер. Перебуває в задовільному стані, наявний підвал. Приміщення не перебуває у оренді, земельна ділянка під об’єкт окремо не виділена.
Стартова ціна — 1,2 млн  грн, дата проведення торгів — 10 листопада.
Посилання на аукціон

Будівля площею 114 м² у Вінниці. Двоповерхова будівля прохідної побудована у 1977 році. Технічні характеристики: фундамент та цоколь – бутобетон, стіни та перегородки – цегла, перекриття – з/бетон, підлога – бетон, дах і покрівля – рубероїд. Об’єкт не перебуває у оренді. Актив розташований у Замостянському районі міста, неподалік Вінницького інституту економіки, СТО, пошти та продуктових магазинів.
Стартова ціна — 0,9 млн грн, дата проведення торгів — 17 листопада.
Посилання на аукціон

Також найближчим часом очікується оголошення аукціонів з продажу майнових комплексів ДП “ТВК" (Одеська обл.), ДП "Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів" (м. Івано-Франківськ) та ДП “Техніка” (м. Київ)

Проте приватизація — це не тільки про продаж державних підприємств, серед інших пропозицій можна знайти і досить бюджетні, як наприклад будівлі ветлікарні на Львівщині, нежитлової будівлі у Тернопільській області або адмінприміщення на Одещині.  Також на приватизаційних аукціонах можна придбати не лише нерухомість, а й автомобілі, як-от Audi А 8 та Skoda Octavia.

Більше цікавих пропозицій – на сайті privatization.gov.ua.