A A A K K K

372 млн гривень — результати роботи у сфері малої приватизації Фонду держмайна за жовтень

У жовтні ФДМУ вдалося провести 39 онлайн-аукціонів з приватизації, стартова вартість об’єктів у ході прозорої конкуренції зросла у 1,4 раза. Серед пропозицій були єдині майнові комплекси, складські та виробничі приміщення, адмінбудівлі і ветлікарні. Загалом у торгах взяли участь 244 підприємці, в середньому за кожен лот змагалося більше 6 учасників. 

Новацією місяця стало проведення аукціону з приватизації протезно-ортопедичного підприємства вперше. Пошук приватного інвестора для підприємства було необхідністю, оскільки воно щорічно знижувало показники ефективності, скорочувало штат працівників та накопичувало заборгованості. Тепер новий власник зобов’язаний зберігати профіль підприємства 10 років та не допустити звільнення працівників протягом 6 місяців.

Найдорожчими активами жовтня стали:

  • Єдиний майновий комплекс державного підприємства  «Волиньторф»: стартова вартість — 190,2 млн грн, переможна — 212,2 млн грн;

  • Складське приміщення у Києві: стартова вартість — 9,4 млн грн, переможна  —  35 млн грн;

  • Державний інститут по проектуванню підприємств гірничорудної промисловості «Кривбаспроект»: стартова вартість — 28,9 млн грн, переможна — 32,8 млн грн;

  • Хмельницьке протезно-ортопедичне підприємство: стартова вартість — 24,7 млн грн, переможна — 32 млн грн;

  • Цехи переробки деревини на Волині: стартова вартість — 2,1 млн грн, переможна — 20 млн грн.

На листопад вже заплановане проведення півсотні онлайн-аукціонів з приватизації, сумарно стартова вартість всіх лотів становить майже 133 млн гривень. З топовими пропозиціями місяця можна ознайомитися за посиланням — https://bit.ly/40qxWJZ. Повний перелік всіх лотів на сайті privatization.gov.ua та в телеграм-каналі ФДМУ «Приватизація в Україні».

Нагадаємо, за січень-вересень 2023 року ФДМУ залучив до держбюджету від приватизації 2,7 млрд грн. Це рекордний показник з 2018 року.