A A A K K K

ФДМУ отримав в управління підсанкційну компанію «Аерок». Це ще один об`єкт великої приватизації

Фонд державного майна України 2 листопада 2023 року зареєстрував у державній власності та отримав в управління компанію «Аерок». Раніше ця фірма належала через «Групу ЛСР» (рф) підсанкційному російському олігарху Андрію Молчанову.

«Аерок» – виробник газобетонних блоків. Має два заводи в Київській області (в містах Обухів і Березань). На завершальній стадії будівництво третього підприємства у м. Стрий (Львівська область). Виробництво зупинено у липні 2022 року.
 

Санкційний «Аерок» – це об'єкт великої приватизації. Серед першочергових кроків ФДМУ до продажу активу – проведення повної інвентаризації, поновлення виробництва та вжиття заходів з покращення інвестиційної привабливості. 

«Менеджмент «Аероку» має реалізувати дорожню карту з відновлення роботи заводів. Ми повинні запропонувати потенційним інвесторам ефективно працююче підприємство, – зазначив під час візиту до компанії в.о. Голови ФДМУ Олександр Федоришин. – Ми прагнемо забезпечити, щоб колишні російські активи, такі як «Аерок», працювали на українську економіку. ФДМУ планує провести прозору приватизацію цього підприємства в 2024 році».

ФДМУ зареєстрував «Аерок» у державній власності на підставі рішення Вищого антикорупційного суду України, яке набуло чинності у жовтні.

За даними Офісу Генерального прокурора, «Група ЛСР» сприяє веденню агресивної війни, сплачуючи податки і збори до держбюджету рф у значних обсягах, а також бере активну участь в іпотечних програмах із забезпечення житлом учасників так званої СВО, інвестує в будівництво житла для військовослужбовців держави-агресора.