A A A K K K

Оренда ФДМУ: лідери за площею орендованих активів 2023

Сьогодні Фонд держмайна є лідером серед орендодавців в Україні. Наразі чинні 14 300 договорів. Лише за І півріччя 2023 року ФДМУ уклав 760 нових угод про оренду активів. Загалом Фонд здає в оренду понад 8,1 млн м² державних активів.

Лідерами за  розмірами площі орендованих приміщень є:

  • Підприємство «Контейнерний термінал Одеса». Орендує 194 тис. м² у Одеській та Миколаївській областях. Серед орендованої нерухомості склади, майданчики з навісами, рампи в Одеському морському торговельному порту. За місяць «Контейнерний термінал Одеса» сплатили до держбюджету – майже 2 млн грн. 

  • ТОВ «БРУКЛІН-КИЇВ». Орендує в тому ж порті 187 тис. м². За місяць було сплачено  2,45 млн грн. 

  • ТОВ «ТРАНСГРЕЙНТЕРМІНАЛ». На сьогодні орендує майже 87 тис. м² складських приміщень та майданчиків в морському торговельному порту міста Чорноморськ. Сплачено в казну 1,8 млн грн.  

«Оренда державного майна надає нові можливості для українського бізнесу, що в свою чергу сприяє розвитку економіки, створенню нових робочих місць та збільшенню доходів до державного бюджету. Сьогодні дуже важливо регулярно наповнювати державну казну, кошти необхідні для фінансування нашої безпеки — фінансування Сил оборони», — наголосив Голова Фонду Віталій Коваль.

Довідково. Загалом ці підприємства поповнили державний бюджет на понад 6 млн грн. Частина, а саме 30% з них, йде балансоутримувачу, решта 70%  —  державі.