A A A K K K

Фонд державного майна України планує залучити понад 4 млрд грн від приватизації у 2024 році

Такі амбітні цілі поставив перед працівниками Фонду державного майна України голова Віталій Коваль. Він зібрав керівників Регіональних відділень Фонду на нараду, обговорити плани на наступний рік.

На 2024 рік у державному бюджеті передбачено 4 млрд грн надходжень від приватизації. Для виконання цих зобов'язань Фонд держмайна проводить роботу зі збільшення темпів приватизації, щоб провести наступного року близько тисячі приватизаційних аукціонів.

Так, ФДМУ вже має в активі 691 об’єкт з загальною балансовою вартістю 4,7 млрд грн, що надає умови для виконання плану залучення коштів від приватизації. Очікуваний коефіцієнт зростання ціни активів – 1,7 раза, що відповідає цьогорічному показнику.

Також голова Фонду держмайна України Віталій Коваль заслухав звіти керівників Регіональних відділень про результати виконання планів оренди та приватизації на місцях. Крім того, озвучив головні напрямки роботи для Фонду на наступний рік:

– відкриття прозорого ринку оренди сільськогосподарських земель;

– реалізація державної санкційної політики через продаж на аукціонах активів агресора та його резидентів, для відшкодування збитків, завданих війною.

“Важливо підходити до кожного об’єкту, як до потенційної точки росту. Завдяки роздержавленню економіки та приватизації, ми відкриваємо ринок для інвесторів. На місці недіючих підприємств з’являються нові бізнеси, які створюють робочі місця та сплачують податки”, – підкреслив Віталій Коваль.

Нагадаємо, цього року Фонд державного майна уже забезпечив надходження до державного бюджету на суму 3,5 млрд грн, досягнув рекордних показників у малої приватизації та успішно виконав план з оренди державного майна.