A A A K K K

Голова Фонду Віталій Коваль з робочим візитом відвідав Львівщину

Голова ФДМУ взяв участь в Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України. Ключове завдання Конгресу – сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування.

Також у ході відрядження провели нараду в Регіональному відділенні Фонду по Львівській, Закарпатській та Волинській областях. Очільник ФДМУ заслухав доповіді керівників структурних підрозділів щодо ключових напрямків роботи – підготовки об'єктів до процесів приватизації та оренди.

Як зазначив Віталій Коваль: “Наша спільна мета – надходження до державного бюджету у розмірі понад 4 млрд гривень у наступному році. Сьогодні кожна гривня вкладена в приватизацію зміцнює обороноздатність України і перезавантажує економіку. Важливо консолідувати зусилля всіх – держави, бізнесу, місцевих громад та всього суспільства”.

У ході наради Віталій Коваль окреслив ключові виклики та завдання на наступний рік. Серед них:

- відкриття прозорого ринку оренди сільськогосподарських земель, що перебувають у державній власності, реалізація їх через систему Прозорро.Продажі;
- втілення санкційної політики через приватизацію на онлайн-аукціонах активів агресора та його резидентів. Мета – відшкодування завданих збитків спричинених війною;
- пришвидшення темпів приватизації, адже кожен «пасив» має стати «активом».

Вже цього року Фонд забезпечив надходження до держбюджету у сумі 3,5 млрд гривень. Це демонструє спроможність українського бізнесу інвестувати у вітчизняну економіку та розвивати нові підприємства. Виручені кошти спрямовуються сьогодні на підтримку Сил оборони. Кожен на своєму місці робить все можливе задля перемоги!