A A A K K K

Оренда у 2024 році: ФДМУ оголосив 42 онлайн-аукціони у січні

Команда Фонду державного майна України вже оголосила 42 аукціони з оренди державного майна, у планах оголошення ще 12 торгів до кінця року. Стартова вартість активів становить понад 76 тис. гривень.

«За 2023 рік  укладено 978 нових договорів оренди на суму майже 9,5 млн гривень на місяць, тобто 113 млн гривень у річному вимірі. Загалом нині маємо 14,3 тис. діючих договорів оренди, які у 2023 році принесли до державної казни 766 млн грн. Зростання попиту — чітке підтвердження того, що серед інвестменю ФДМУ є цікаві об’єкти для ринку. Сьогодні у Фонду орендують понад 8 млн м² державних об’єктів, які розташовані у різних куточках країни. Окрім плати за користування нерухомістю механізм оренди дає загальний економічний ефект — нові робочі місця та податки від підприємництва», — акцентував Голова Фонду Віталій Коваль. 

Серед найкращих пропозицій січня:

  1. Будівлі та споруди площею майже 3,5 тис. м². Актив розташований у Івано-Франківській області, місті Бурштин. Об’єкт потребує поточного ремонту, під’єднані електропостачання та автономне опалення. Окрім великої загальної площі додатковою перевагою оренди приміщення є відсутність обмежень щодо цільового користування.
    Стартова ціна  — 38,8 гривень, дата проведення аукціону буде оголошена дещо згодом.
    Посилання на об’єкт — https://bit.ly/4aAzdTu

  1. Частина приміщення на 4-му поверсі будівлі у Києві. Загальна площа активу становить 42 м², технічний стан задовільний. До адмінбудівлі під’єднані  комунікації, зокрема електропостачання, водозабезпечення, каналізація, опалення — відсутнє. Перевагами об’єкта оренди є інвестиційно привабливе місце розташування у центральній частині столиці, неподалік станції метро Тараса Шевченка, та відсутність обмежень щодо цільового використання активу. Новий орендар зможе використовувати майно для реалізації найрізноманітніших бізнес-ідей.
    Стартова ціна  — 17,8 гривень, дата проведення аукціону 25 січня.
    Посилання на об’єкт — https://bit.ly/48sYvlb

  2. Частина приміщення у ПРРС «Одеса». Частина будівлі розташована на четвертому поверсі загальною площею понад 121 м². Технічний стан об’єкта задовільний, під’єднані водозабезпечення, електропостачання та каналізація. Актив можна використовувати для втілення різних ідей, оскільки обмеження щодо використання нерухомості відсутні.
    Стартова ціна — 5, 6 гривень, дата проведення аукціону 12 січня.
    Посилання на об’єкт — https://bit.ly/48cgrAl

  3. Приміщення другого поверху у адмінбудівлі. Окрім приміщення площею понад 130 м² до складу об’єкта входить трансформаторна підстанція. Технічний стан об’єкта оренди задовільний, наявне тільки електропостачання. Однією з ключових переваг активу є відсутність обмежень щодо цільового використання.
    Стартова ціна — 2,8 тис. гривень, дата проведення аукціону 12 січня.
    Посилання на об’єкт — https://bit.ly/3NHynKO

  4. Частина приміщення неподалік станції метро Тараса Шевченка у столиці. Нерухомість розташована на першому поверсі будівлі. До об’єкта під’єднані електромережа та водозабезпечення, інші комунікації — відсутні. Квадратні метри орендар зможе використати на власний розсуд, обмеження щодо цільового використання не встановлені.
    Стартова ціна — 7 гривень, дата проведення аукціону 19 січня.
    Посилання на об’єкт — https://bit.ly/3N1xn3O

Більше пропозицій оренди державного майна на нашому сайті orenda.gov.ua/ та тематичному телеграм-каналі Оренда в Україні