A A A K K K

ФДМУ у 2024 році виставить на приватизацію бази відпочинку у Одеській та Волинській областях

Команада Фонду держмайна України оголосить онлайн-аукціони з приватизації трьох баз відпочинку. Кожен об’єкт має інвестиційно привабливе місцерозташування, яке підходить для ведення готельно-ресторанного бізнесу.

Загалом пандемія та війна послабили розвиток готельно-ресторанного бізнесу в Україні, проте заклади, які попри виклики продовжили працювати отримали приріст клієнтів та збільшення доходів. Тому сьогодні вклад у розвиток внутрішнього туризму в Україні є інвестиційно привабливою нішею.

Серед пропозицій приватизації від ФДМУ:

База відпочинку «Ракета»
Актив розташований на Одещині у мальовничому селі Лиман. Загальна площа нерухомості становить 599,5 м², об’єкт розміщений на земельній ділянці — 0,0595 га. До складу активу входять: основний будинок площею 407,1 м², тимчасові будівлі площами 30,1  м², 30,1 м², 41,9 м² та інші.
Детальніше про актив - https://bit.ly/3RPkzjL

База відпочинку «Фінансист»
Об’єкт знаходиться у Одеській області у селищі міського типу Затока, що розташоване на Будацькій косі, між Дністровським лиманом і Чорним морем. До складу відпочинкової бази входять 360,3 м² нерухомості, зокрема: адміністративно-побутовий корпус, будинки відпочинку, будівля для обслуговування водонапірної башні, душова, майстерня, бетонне покриття та інші. Всі активи розташовані на земельній ділянці загальною площею 0,199 га. Балансова вартість база відпочинку «Фінансист» становить 1 869 111 гривень.
Детальніше про актив - https://bit.ly/47cURdw

База відпочинку на озері Світязь
Актив знаходиться у Волинській області у селищі міського типу Шацьк, яке налічує понад 30 озер навколо і є справньою туристичною перлиною Волинського Полісся. До складу нерухомості бази входять: спальний корпус, будинок-кухня, двоповерхові будинки, будинок-шпіль, санітарний блок, будинок для вартових, санітарний блок, будинки-бесідки, літні будиночки, альтанка, доріжки, наземна електрична мережа  приміщення охорони та інші. Також серед майна активу є пристрій для подачі води, артезіанська скважина, водонапірна станція. Земельна ділянка на якій розташована база відпочинку становить  2 167,6 м². Балансова вартість активу — 4 289 514 гривень.
Детальніше про актив - https://bit.ly/3v9Mdzj


ФДМУ вже має успішний досвід приватизації подібних активів. Зокрема чудовим прикладом реалізації об’єктів рекреаційної сфери за останні роки є продаж у Одеській області спортивної бази відпочинку «Портовик». Об’єкт розташований на озері Ялпуг був приватизований за 2,7 млн гривень. Також у 2019 році база відпочинку «Дорожник» в Татарбунарському районі була куплена за 0,6 млн гривень. Вартість обох активів під час торгів зросла майже вдвічі.