A A A K K K

Вартість ДП «Дніпро» під час онлайн-аукціону зросла майже у 6 разів

Відбувся онлайн-аукціон з приватизації ДП «Дніпро», що у центрі столиці, на Володимирській. За право власності на актив змагалися 18 учасників.

У ході прозорої конкуренції фільнальна вартість лоту зросла у 5,8 раза, зі стартових — 7,26 млн гривень до переможних — 42 млн 113 гривень. 

«Збільшення вартості лоту у 5,8 раза — чітке підтвердження зацікавленості та фінансової спроможності українського бізнесу інвестувати у вітчизняну економіку. У 2024 році ми плануємо оголошення не менш цікавих приватизаційних аукціонів, в інвестменю об’єкти для старту найрізноманітнішого бізнесу», — наголосив Голова ФДМУ Віталій Коваль.

Довідково. Починаючи з 2022 року ДП «Дніпро» припинило свою видавничу діяльність і накопичувати борги. Відповідно до умов приватизації новий власник зобов’язаний впродовж 6 місяців з дня оформлення права власності погасити борги по заробітним платам та перед бюджетом. Також ДП накопичило борги перед юридичними особами у розмірі понад 2 млн гривень. Ці борги потрібно сплачувати лише, якщо вимагатимуть кредитори, це не є приватизаційною вимогою Фонду держмайна.

Водночас упродовж місяця новий власник має укласти договір охорони обʼєкта культурної спадщини на приміщення з Департаментом культури КМДА, оскільки будівля є пам’яткою історії місцевого значення.

Більше цікавих пропозицій можна знайти на ресурсах Фонду у соцмережах  —  https://bit.ly/3NUZXUO та на сайті  —  https://privatization.gov.ua/ .