A A A K K K

ФДМУ та проєкт USAID «ВзаємоДія» обговорили результати оцінки управління державними активами

Фонд державного майна України та проєкт USAID «ВзаємоДія» провели спільну зустріч, на якій обговорили результати дослідження корпоративного управління на двох державних підприємствах: Одеському припортовому заводі та Об’єднаній гірничо-хімічній компанії.

Експерти проєкту «ВзаємоДія» презентувала Команді ФДМУ методологію оцінки та результати дослідження. Отримані дані будуть використані для покращення корпоративного урядування та антикорупційного комплаєнсу на держпідприємствах.

«Наше завдання – забезпечити ефективне управління державними активами. Такі інструменти захищають права акціонерів, створюють умови для роботи незалежної Наглядової ради, підвищують прозорість та звітність компаній. Все це безпосередньо впливає на вартість активів та інтерес з боку інвесторів», — наголосив Голова Фонду Віталій Коваль.

Методологія оцінки заснована на міжнародних стандартах Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), «Великої двадцятки» (G20) та Базельського комітету з питань банківського нагляду.

Нагадаємо, у березні 2023 року ФДМУ підписав меморандум про співробітництво з проєктом міжнародної технічної допомоги USAID "Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні "ВзаємоДія". Серед його основних завдань —- підвищення прозорості та підзвітності роботи держпідприємств, що перебувають в управлінні ФДМУ.