A A A K K K

ФДМУ та МЗС об’єднують зусилля на міжнародному напрямку

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль та Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час робочої зустрічі окреслили спільні ініціативи, спрямовані на повернення української частки закордонних активів радянської спадщини та залучення іноземних інвесторів.

Фонд держмайна та МЗС спільно працюватимуть над поверненням майна, яке після розпаду СРСР було несправедливо й незаконно захоплено росією. Як зазначив Віталій Коваль, Фонд готовий до приватизації такого майна, адже воно може стати одним із джерел внутрішнього резерву України для підтримки Збройних Сил.

Сторони домовилися про інтеграцію інвестменю Фонду з сервісом NAZOVNI, який МЗС створило для просування українських товарів і послуг за кордоном. Окрім українських товарів, на платформі NAZOVNI будуть представлені й об’єкти малої приватизації.

Також ФДМУ та МЗС спільно працюватимуть над просуванням об’єктів великої приватизації. Зокрема, це Об’єднана гірничо-хімічна компанія, готель “Україна”, підприємства титанової галузі та інші великі підприємства, які можуть зацікавити міжнародний бізнес.

“Наша мета — продемонструвати міжнародній спільноті кейси успішної приватизації”, — зазначив очільник Фонду Віталій Коваль. Це допоможе в розбудові іміджу України, як надійного партнера для інвестицій.”

Для роботи в цих напрямках ФДМУ та МЗС домовилися створити спільну робочу групу.