A A A K K K

Команда ФДМУ провела зустріч з представниками Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)

Голова Фонду державного майна України разом з заступниками провели нараду з представниками USAID, на якій обговорили можливості реалізації спільних проєктів.

Очільник Фонду наголосив на основних напрямках роботи у 2024 році, серед яких: приватизація, оренда, управління активами, земельний банк, санкційне майно. Також представив об’єкти на приватизацію та передав інвестиційне меню для подальшого ознайомлення.

«Ми дивимось на роботу ФДМУ не лише як на продаж чи оренду квадратних метрів, а як на залучення інвестицій. Адже кожна гривня працює на підтримку Сил оборони», — підкреслив Віталій Коваль.

Перед Фондом стоять нові виклики, які можуть бути вирішені завдяки спільній роботі з USAID у сферах інституційного розвитку, вдосконаленню IT-систем, пошуку потенційних партнерів та програм навчання для співробітників.

«Чим стрімкіше наша інституція стане самодостатньою, тим більше ми зможемо дати країні для швидшої Перемоги. Ми розуміємо, що міжнародна підтримка це важливо та потрібно, але сьогодні час внутрішнього резерву і нам необхідно запускати процеси всередині країни для розвитку економіки. Тому з вашою допомогою ми хочемо набути інституційну спроможність», — зауважив Віталій Коваль.

Також Перший заступник Голови Фонду Денис Шугалій акцентував увагу на важливості оновлення IT-сфери завдяки досвіду USAID.

Крім того, обговорили на зустрічі удосконаленням законодавчих актів, які потребують змін. Зокрема, поліпшення процесів приватизації та оренди держмайна та ліквідації підприємств.

На завершення наради партнери домовилися про співпрацю, розвиток реформ та підтримку ініціатив.