A A A K K K

Державне підприємство «Ізотоп» отримало статус стратегічного об’єкта

Кабінет Міністрів України визнав Державне підприємство «Ізотоп» стратегічним об’єктом для економіки та безпеки держави. Це рішення відкриває нові можливості для розвитку підприємства та стимулює диверсифікацію його діяльності.
 
У січні 2024 року, за результатами робочої поїздки Голови Фонду державного майна України Віталія Коваля, ФДМУ звернувся до Уряду з ініціативою щодо внесення відповідних змін.
 
Віталій Коваль зазначив: «Новий статус підприємства дає можливість розвивати наявні напрямки діяльності та започаткувати власне виробництво. Це призведе до збільшення доходів ДП, створення нових робочих місць та надходжень до бюджету. Завдання ФДМУ – зробити всі підприємства, що перебувають під нашим управлінням, прибутковими. Адже сьогодні це додаткові кошти для підтримки Сил оборони».
 
ДП «Ізотоп» є основним постачальником радіоізотопної продукції та джерел іонізуючого випромінювання для медичних закладів та енергетичних компаній України. 
 
Підприємство має багаторічний досвід роботи та кваліфікований персонал, що робить його важливим активом для країни.
 
Наступним кроком стане розвиток нових перспективних напрямків діяльності підприємства. «Ізотоп» планує розширити свою діяльність за рахунок власного виробництва радіофармпрепаратів.