A A A K K K

Фонд успішно провів у системі «Прозорро.Продажі» аукціони з приватизації «Закупнянського кар`єру» та «Вінницького інституту землеустрою» на понад 100 млн гривень

Фонд держмайна провів 23 лютого 2024 року в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» онлайн-аукціони з приватизації ЄМК ДП «Вінницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» та ЄМК ДП «Закупнянський кар’єр». 

За результатами аукціонів з приватизації після укладання угод до державного бюджету надійде 106,6 млн гривень.

Початкова сума продажу «Вінницького науково-дослідного та проектного інституту землеустрою» стартувала з 15,6 млн гривень. За актив змагалися 8 учасників. Результат – зростання вартості лоту в 3,5 разів — до 54,6 млн гривень. Майно підприємства знаходиться у Вінниці, Чернівцях, Хмельницькому та області. Підприємство займається дослідженням й експериментальною розробкою у сфері інших природничих і технічних наук. Переможцю аукціону крім суми, визначеної за результатами торгів, необхідно сплатити борги підприємства у майже 5,4 млн гривень. 

Стартова вартість «Закупнянського кар’єру», що на Хмельниччині склала понад 15,8 млн гривень. Сума переможних ставок приватизаційного аукціону сягнула 52 млн гривень. За державний актив змагалися 5 потенційних покупців, а його вартість зросла в 3,5 разів. Основний вид діяльності підприємства: добування декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. ДП має заборгованість у майже 5 млн гривень, яку має сплатити переможець торгів. 

Переможцям торгів на оплату вартості лотів надається 20 робочих днів після завершення аукціону. Підписання договору купівлі-продажу проходить після надходження коштів до державного бюджету.

«Кошти від продажу держмайна поповнюють державну казну, із якої фінансуються наші Сили Оборони. Це той внутрішній резерв країни, який держава використовує для наближення перемоги», — підкреслив Голова ФДМУ Віталій Коваль, коментуючи результати аукціонів.

За поточний рік до державного та місцевих бюджетів від малої приватизації надійшло понад 380 тис. гривень. Від продажу державних об’єктів отримано понад 200 тис. гривень, від продажу комунальних підприємств  — понад 180 тис. гривень.

На кінець лютого 2024 року в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» оголошено майже сотня аукціонів з приватизації державного та комунального майна. Стартова вартість активів перевищує 250 тис. гривень. 

Взяти участь у торгах може кожен зацікавлений після реєстрації на одному з акредитованих майданчиків у системі.

 

Довідково: 

Фонд державного майна України здійснює реалізацію об’єктів малої приватизації через онлайн-аукціони на платформі «Прозорро.Продажі» з 2018 року. Це активи з балансовою вартістю до 250 млн гривень. Скориставшись державною електронною торговою системою, можна ознайомитись з активами, які Фонд виставляє на онлайн-аукціони. «Прозорро.Продажі» гарантують безпечність торгів, виключать втручання будь-кого у цей процес, забезпечують рівний доступ кожного потенційного покупця до аукціонів, а також надають можливість в режимі реального часу стежити за онлайн-аукціонами та їхніми результатами.