A A A K K K

Голова ФДМУ Віталій Коваль взяв участь у форумі «Україна. Рік 2024»

У ході форуму Президент України Володимир Зеленський анонсував старт інноваційної економічної платформи «Зроблено в Україні». Цим проєктом передбачається створення майданчику для співпраці між підприємцями та державою, який покликаний втілити нову економічну політику. Платформу планується зробити простором для постійного та прямого діалогу між урядом та підприємцями.
 
«Сьогодні важливо зробити все, аби якнайбільше українських підприємств змогли не лише зберегти, а й масштабувати свою роботу», — зауважив Володимир Зеленський.
 
Саме тому Фонд державного майна може стати важливим партнером у допомозі та розширенні діяльності українських компаній. У Фонді обліковуються численні об'єкти, які можна запропонувати для інвестування потенційним бізнес-партнерам. 
 
У межах ініціативи «Зроблено в Україні» Кабмін планує використовувати 5 інструментів для підтримки вітчизняного виробника: публічні закупівлі, компенсації, адаптація існуючих державних програм, гранти для українських виробників «єРобота», стимулювання попиту споживачів.
 
Завдяки анонсованій програмі «Купуй українське» долучитися до підтримки українських виробників зможе кожен бажаючий. Зараз проєкт перебуває на стадії розробки, а його основна мета — компенсація частини оплати товарів і послуг на спеціальну картку. 
 
Держава робить все можливе аби українські кошти залишалися в межах країни та сприяли підтримці України та Збройних сил.