A A A K K K

Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Ганнопільський спиртовий завод», торги заплановані на 5 березня

5 березня заплановане проведення онлайн-аукціону з приватизації Єдиного майнового комплексу державного підприємства «Ганнопільський спиртовий завод». Стартова ціна — 3,82 млн гривень, реєстрація на участь у торгах триватиме до 4 березня, 20:00. 

Починаючи з 2011 року підприємство не працює, основним видом діяльності відповідно до Статуту є виробництво інших основних органічних хімічних речовин.  Не зважаючи на те, що підприємство не працює, більша частина будівель придатна для відновлення та налагодження виробництва.

До складу майнового комплексу входять 60 одиниць нерухомого майна та інфраструктури. Загальна площа всіх об’єктів становить 10 208,2 м². Серед нерухомості: головний корпус, адмінбудинок, водоочисна споруда, конюшня, цехи, склади, спиртосховища та артсвердловини. Також у складі майна об’єкта є виробниче обладнання. 

Загальна площа двох земельних ділянок, на яких розташований актив, становить 16,1 га. Всі вони розташовані на Хмельниччині. 

Окрім нерухомості, обладнання та земельних ділянок додаткова перевага  — місцерозташування. Підприємство знаходиться біля річки Жариха, тому додатковим активом є джерельна вода. Вона була основою для виробництва газованої води і спиртів класу «Екстра» і «Люкс». Зокрема підприємство розташоване в 35 км від автомагістралі міжнародного значення Е40, що може стати значною перевагою для релокації бізнесу з окупованих територій («браунфілдів»). Гарно підійде для розвитку харчової промисловості чи переробки аграрної продукції. Окрім цього, місцева громада зацікавлена в розвитку «старих» промислових зон, придатних до інвестування.

Станом на 1 вересня 2023 року загальна кредиторська заборгованість підприємства (в т.ч. прострочена) – 16 834,8 тис. гривень. Майно, що входить до складу ЄМК ДП «Ганнопільський спиртовий завод» не перебуває в орендi.

Зокрема на балансі підприємства перебувають об’єкти, які не підлягають приватизації: 

  • три квартири в с. Ганнополь;

  • будівля свердловини;

  • артсвердловина №5. 

Серед умов продажу об’єкта:

  • погашення боргів із заробітної плати та перед бюджетом протягом 6 місяців;  

  • недопущення звільнення працівників підприємства з ініціативи нового власника чи уповноваженого ним органу протягом 6 місяців з дня переходу до нього права власності.

Довідково. Підприємство засноване у 1891 році, вже у 1980-х роках Ганнопільський спиртовий завод був серед лідерів споріднених заводів України. Тоді підприємство за добу виробляло до 20 тис. літрів спирту вищої очистки. Натомість сировину завод закуповував у колосальній кількості у місцевих агровиробників. На межі 2000-х ДП почало виготовляти і газовану воду. Було відкрито кілька фірмових магазинів, продукція яких користувалася попитом. Згодом, через зміну менеджменту та зменшення попиту на продукцію, завод втратив свої потужності.
 

Детальніше про об’єкт приватизації можна дізнатися за посиланням —  https://bit.ly/3vzua5B