A A A K K K

Команда ФДМУ провела зустріч з народними депутатами, обговорили шляхи пошуку нерухомості для ВПО та роботу відомства

Команда Фонду держмайна на чолі з Віталією Ковалем провела робочу зустріч з народними депутатами, які входять до складу тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань захисту майнових та немайнових прав внутрішньо переміщених осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. Ключова тема зустрічі: координація зусиль задля пошуку можливостей для допомоги ВПО з житлом. 

Голова Фонду держмайна України презентував роботу відомства та те, які об’єкти перебувають під його управлінням. Окремо обговорили конкретні можливості, які могли б пришвидшити пошуки житла для ВПО.

Команда ФДМУ зробила аналіз об’єктів держвласності, на базі яких можливо створити прихисток для ВПО. Перелік цих об’єктів вже направлено до державних адміністрацій і ЦОВВ, у власності яких перебувають такі споруди.

Також Віталій Коваль сьогодні доручив регіональним відділенням ФДМУ виділити представників, які увійшли б до складу робочих груп за участі ОВА та інших органів виконавчої влади. Мета роботи —  інспекція  місць, де могли б проживати внутрішньо переміщені особи, зокрема гуртожитків. 

Перший заступник Голови Денис Шугалій презентував окремі кейси нерухомості, які могли б бути використані для потреб ВПО та поділився успішними проєктами реалізації таких приміщень. Зокрема Фонд вже передав у оренду низку приміщень державних гуртожитків та інших об’єктів для розміщення ВПО на спеціальних умовах. Загалом це майже 50 тис. м². 

«Сьогодні важливо об’єднувати зусилля всіх органів влади задля пошуку максимально швидких та ефективних рішень, в тому числі і для підтримки ВПО. Фонд зі свого боку докладає зусилля для реалізації пільгової оренди нерухомості. Спільно працюємо над створенням спільних дорожніх карт»,  — наголосив Голова ФДМУ. 

ФДМУ бере участь у виконанні операційного плану заходів з реалізації Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення у 2023-2025 роках.

Наприкінці зустрічі обговорили також підтримку законопроєктів від ФДМУ, які сприятимуть інвестиційній активності в країні. Спільна праця задля реалізації конкретних рішень для пошуку житла ВПО продовжується.