A A A K K K

ФДМУ провів успішний онлайн-аукціон з продажу ЄМК ДП «Київське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство»

Фонд державного майна України провів успішний онлайн-аукціон з продажу єдиного майнового комплексу Державного комерційного підприємства «Київське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство».

У торгах взяли участь 14 учасників, а переможна ціна склала 165 млн грн, що в 5,3 раза вище за стартову. Ці кошти будуть спрямовані до державного бюджету України, з якого фінансуються Сили Оборони України.

За умовами аукціону, новий власник також зобов’язаний сплатити заборгованість підприємства у розмірі понад 34 млн грн.

Фонд держмайна шукав інвестора для цього ДП, адже воно, хоч і здійснює господарську діяльність, проте збиткове та потребує залучення інвестицій.

«Протезні підприємства мають стратегічне значення, особливо під час війни, коли зростає потреба у збільшенні обсягів виробництва та впровадженні нових технологій. Державні підприємства цієї галузі часто не витримують конкуренції з приватними компаніями, відтак, незважаючи на наявність потужностей та кваліфікованих кадрів, стають нерентабельними. Саме тому для їхнього розвитку ФДМУ шукав стратегічного інвестора», – зазначив Голова Фонду Віталій Коваль.

Одна з основних вимог до переможця аукціону – збереження профілю діяльності підприємства протягом щонайменше 10 років. Крім того, переможець не має права звільняти працівників протягом шести місяців після переходу права власності.