A A A K K K

За тиждень Команда ФДМУ провела 18 аукціонів на загальну суму майже 220 млн гривень

Команда Фонду з 26 лютого по 1 березня залучила майже 220 млн гривень інвестицій від приватизації державного майна на онлайн-аукціонах в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі». У 18 аукціонах взяли участь 112 учасників, що в середньому складає 6,22 потенційних покупців. Результат — зростання вартості активів у 6,38 разів. 

Аукціоном з найбільшим зростанням ціни стала приватизація ЄМК ДП «Київське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство». Завдяки участі у торгах 14 учасників, вартість активу зросла зі стартових — 31,3 млн гривень до переможних — 165 млн гривень. До складу ЄМК входять 20 одиниць нерухомого майна, серед об’єктів: медичний, адміністративно-виробничий, виробничий корпуси, виробничі будівлі тощо. Загальна площа приміщень становить 12 216,6 м². Об’єкти розташовані у трьох містах України: Київ, Черкаси та Чернігів.  

На наступному тижні Фонд планує провести 26 онлайн-аукціонів з приватизації державного майна.

Топ-5 наймасштабніших лотів тижня:

ЄМК ДП «Дослідний завод Інституту імпульсних процесів і технологій Національної академії наук України», що на Миколаївщині.
До складу ЄМК ДП входять 43 об’єкти нерухомого майна, у складі: виробничі приміщення, майстерні, склади, пересувний пункт техобслуговування, та інші господарські приміщення, база відпочинку з майном, загальною площею будівель – 11 383,03 м². У складі об'єкту приватизації наявні 2 одиниці транспортних засобів. Частина майна об'єкту передана в оренду, загальна площа 311,1 м².
Стартова ціна: 19,7 млн гривень.
Дата проведення аукціону: 4 березня.
Посилання на лот: https://bit.ly/3T2exgz

ЄМК ДП «Лохвицький спиртовий комбінат», що на Полтавщині.
На балансі підприємства перебувають 139 об'єктів нерухомості та споруд, серед яких: будівлі, виробничі приміщення, склади, майстерні, насосні станції та інше – загальною площею 28 614,4 м². До складу ЄМК входять 27 одиниць транспортних засобів та спецтехніки. Частина майна об'єкту перебуває в оренді, що складає загальну площу 442,6 м². На балансі ДП перебувають об'єкти, що не підлягають приватизації.
Стартова ціна: 11,3 млн гривень.
Дата проведення аукціону: 6 березня.
Посилання на лот: https://bit.ly/3TgseIO

ЄМК ДП «Ганнопільський спиртовий завод», що на Хмельниччині.
До складу ЄМК входять 48 об’єктів нерухомого майна, що нараховує:  будівлі та споруди, виробничі цехи, склади, насосні станції, гаражі та інше – загальною площею 9 363,5 м².  Майно, що входить до складу ДП не перебуває в оренді. На балансі підприємства перебуває 5 об'єктів, що не підлягають приватизації.
Стартова ціна: 3,8 млн гривень.
Дата проведення аукціону: 5 березня.
Посилання на лот: https://bit.ly/3Tgs8AW

Нежитлова будівля, що на Івано-Франківщині.
Об'єкт приватизації – двоповерхова нежитлова будівля, загальною площею 391,3 м² з підвалом та мезоніном. Будівля знаходиться в центрі міста Івано-Франківськ. Функціональне призначення будівлі – використання для  адміністративних та інших цілей, що передбачають наявність нежитлових приміщень.
Стартова ціна: 3,7 млн гривень.
Дата проведення аукціону: 5 березня.
Посилання на лот: https://bit.ly/3wFiNtm

Нежитлова будівля, що на Миколаївщині.
Об’єкт представлений двоповерховою нежитловою кам'яною будівлею з шиферним покриттям, загальною площею 2 935,1м². Об'єкт приватизації або його частини в оренді не перебувають. Площа земельної ділянки на якій розташовується об'єкт складає 0,8 га.
Стартова ціна: 1,1 млн гривень.
Дата проведення аукціону: 6 березня.
Посилання на лот: https://bit.ly/3V3nveH

Запрошуємо потенційних інвесторів долучитися до участі в онлайн-аукціонах які спрямовуються на підтримку Сил оборони та відновлення економіки України!

Більше пропозицій приватизації — на сайті privatization.gov.ua та телеграм-каналі Приватизація в Україні.