A A A K K K

Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Лохвицький спиртовий комбінат», що на Полтавщині

Команда ФДМУ оголосила онлайн-аукціон з приватизації ЄМК ДП «Лохвицький спиртовий комбінат». Торги  відбудуться у системі Prozorro.Продажі 6 березня, цінові пропозиції приймаються до 5 березня. Стартова ціна лота — 11,33 млн грн. 

Лохвицький спиртовий комбінат — підприємство харчової промисловості у місті Заводське. Гігант, який комплексно переробляв цукровмісну мелясу на спирт, дріжджі, діоксид вуглецю. Об’єкт підійде для багатьох категорій інвесторів, оскільки виробництво підлягає відновленню. Також на базі ДП можна створити переробне підприємство або релокувати бізнес з тимчасово окупованих територій. 

Актив має перспективне місце розташування з вдалою транспортною розв’язкою, великі виробничі потужності та загальну площу нерухомості. Також у підприємства є обладнання та транспорт.

До складу єдиного майнового комплексу входять 107 зареєстрованих одиниць нерухомого майна (виробничі, складські, адміністративні будівлі та споруди тощо). Також є 32 одиниці інженерних споруд. Загальна площа об’єктів нерухомості становить 28,6 м², всі активи розташовані на Полтавщині у Миргородському районі. Також у підприємства є 21 одиниця транспорту і спецтехніки, зокрема вантажні автомобілі, трактори, причеп та тепловоз. 

Загальна площа п’яти земельних ділянок під комплексом становить 19,7179 га.

Станом на 30 вересня минулого року частину нерухомого майна підприємства площею 442,6 м² передано в оренду відповідно до 4 договорів. Граничний термін дії наявних договорів оренди – до 07.04.2026 року.

На балансі ДП перебувають об’єкти що не підлягають приватизації:

  • будівля гуртожитку; 

  • будинок 12 квартирний (І поверх) ;

  • трубопровід водяного опалення ;

  • тротуари та дорога, за адресами: Полтавська обл., Миргородський р-н, м. Заводське, вул. Озерна, 10;

  • будівля пождепо;

  • захисна споруда; 

  • автомобіль пожежний ЗІЛ-130.
     

Довідково. ЄМК ДП «Лохвицький спиртовий комбінат» має давню історію оскільки ще у 1934 році був уже введений в експлуатацію. У 1937 році — перетворений у спиртовий комбінат. У радянські часи комбінат входив у число найбільших промислових підприємств міста, на балансі перебували об'єкти соціальної інфраструктури та будинки. Після проголошення незалежності України спирткомбінат став найбільшим підприємством спиртової промисловості на теренах України.

У січні 2000 року Кабінет Міністрів України дозволив заводу виробництво компонентів для моторного палива, а у липні того ж року була затверджена державна програма «Этанол», котра передбачала розширення використання етилового спирту у якості енергоносія, разом з іншими державними спиртзаводами комбінат був включений у перелік виконавців цієї програми.

Придбання об’єктів державного майна – це можливість для старту, розширення та модернізації власного бізнесу, створення нових робочих місць та наповнення державного бюджету інвестиціями.

Більше детальної інформації про об’єкт за посиланням — https://bit.ly/3uezcnT