A A A K K K

Фонд держмайна України та Expertise France посилюють співпрацю

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль провів зустріч з представниками Expertise France на чолі з Генеральним директором агентства Жеремі Пелле. Сторони обговорили напрями для посилення ефективної співпраці у сфері управління державними активами, зокрема – санкційними.

Робота в цьому напрямку вже успішно ведеться. За підтримки Expertise France, пройшли навчальні семінари для працівників Фонду та Міністерства економіки України, в рамках програми mAIDAN та проєкту ЄС «Право-Justice». Зокрема, з вивчення французької моделі управління державними підприємствами та діяльності державних холдингових агентств і суверенного фонду.

Також Фонд співпрацює з «Право-Justice», щодо допомоги експертів, аналітиків та юристів з питань ліквідації та банкрутства підприємств.

Голова ФДМУ, Віталій Коваль, підкреслив: «Співпраця у сфері реформування та вдосконалення управління державними підприємствами в Україні, через впровадження новітніх ІТ рішень, допоможе Фонду бути інституційно спроможним та оперативно реагувати на всі виклики».



Голова Фонду також звернувся до Expertise France з проханням розширити пакет допомоги щодо управління санкційними активами, зокрема, у вирішенні юридичних питань.

Франція має значний досвід роботи з санкційним майном. У них працює спеціалізована установа, яка не лише управляє, але й реалізує його. Наприклад, об’єкти, які були вилучені Францією у кримінальних осіб з інших країн.

Довідково. Expertise France – французьке державне агентство з розробки та реалізації проєктів міжнародного технічного співробітництва, які мають свій офіс в Україні. З 2023 року впроваджується нова програма технічного співробітництва mAIDan Ukraine, яка є частиною допомоги Уряду Франції та направлена на підтримку відновлення й процесу європейської інтеграції.