A A A K K K

Команда ФДМУ на цьому тижні провела 15 аукціонів на суму майже 30 млн гривень

З 4 по 8 березня Фонд держмайна провів 15 успішних онлайн-аукціонів з приватизації у системі «Рrozorro.Продажі», на загальну суму 29,86 млн гривень. За право власності на об’єкти змагалися 86 учасників. Зростання ціни активів відбулося у 5,1 рази.

Найдорожчим лотом тижня стала нежитлова будівля в Івано-Франківську. За об’єкт змагалися 12 учасників, ціна за актив зросла зі стартових — 3,73 млн гривень до переможних  —  23,1 млн гривень.

На наступному тижні Команда Фонду планує провести 17 онлайн-аукціонів з приватизації державного майна. Серед пропозицій майнові комплекси, адмінбудівлі та недобудови. 


Топ-5 наймасштабніших торгів:

Державний пакет акцій розміром 50%+1 акція ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод». З 2013 року підприємство не здійснює діяльності, штатні працівники — відсутні. На балансі товариства перебувають 7 одиниць нерухомості загальною площею 68 795 м². Об’єкт розташований на земельній ділянці загальною площею 11,3 га.
Стартова ціна — 121,6 млн  грн, дата проведення аукціону 11 березня.
Детальніше про об’єкт приватизації — https://bit.ly/3Ri4YZL

Єдиний майновий комплекс державного підприємства «Кам’янський спиртогорілчаний комбінат». Підприємство не здійснює виробничу діяльність з 2010 року. Середньооблікова чисельність працівників станом на 30.09.2023 − 7 осіб.На балансі державного підприємства «Кам’янський спиртогорілчаний комбінат» обліковуються будівлі та споруди загальною площею 26032,9 м², а також 6 транспортних засобів.
Стартова ціна — 13,1 млн  грн, дата проведення аукціону 14 березня.
Детальніше про об’єкт приватизації — https://bit.ly/437w1LA

Єдиний майновий комплекс державного підприємства «Дослідний завод Інституту імпульсних процесів і технологій Національної академії наук України».До складу об’єкта входить 21 одиниця нерухомості у Миколаєві. Підприємство має 5 зареєстрованих земельних ділянок загальною площею 3,2473 га. Основний вид діяльності відповідно до ЄДРПОУ: виробництво машин і устаткування для металургії.
Стартова ціна — 9,87 млн  грн, дата проведення аукціону 12 березня.
Детальніше про об’єкт приватизації — https://bit.ly/48QnE8u

Єдиний майновий комплекс державного підприємства «Ганнопільський спиртовий завод». До складу майнового комплексу входять 60 одиниць нерухомого майна та інфраструктури. Загальна площа всіх об’єктів становить 10 208,2 м². Серед нерухомості: головний корпус, адмінбудинок, водоочисна споруда, конюшня, цехи, склади, спиртосховища та артсвердловини. Також у складі майна об’єкта є виробниче обладнання.
Стартова ціна — 1,9 млн грн, дата проведення аукціону 13 березня.
Детальніше про об’єкт приватизації — https://bit.ly/3vzua5B

Будівля профілакторію з підсобним приміщенням. Загальна площа об’єктів нерухомості становить 309,5 м² всі вони розташовані у Волинській області. Функціональне використання: будівлі підприємств лісової, деревообробної та целюлозно-паперової промисловості. Земельна ділянка під об’єкт приватизації окремо не виділена.
Стартова ціна — 475,1 тис. грн, дата проведення аукціону 12 березня.
Детальніше про об’єкт приватизації — https://bit.ly/3TpB3Qy


Більше пропозицій приватизації держмайна від ФДМУ можна знайти на privatization.gov.ua/ та телеграм-каналі Приватизація в Україні.