A A A K K K

Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Холминський спиртовий завод», що на Чернігівщині

Команда Фонду оголосила проведення онлайн-аукціону з приватизації Єдиного майнового комплексу державного підприємства «Холминський спиртовий завод». Аукціон заплановано у системі «Прозорро.Продажі» на 20 березня, цінові пропозиції будуть прийматися до 19 березня. Стартова ціна лота — 15,35 млн гривень. 

Актив розташовується за адресою: Чернігівська область, Корюківський район, смт Холми, вул. Центральна, 98. Також підприємство взяло у оренду  26 одиниць технологічного обладнання та земельну ділянку площею 0,04 га. Ділянка розташована у Чернігівській області, місті Новгород-Сіверський, термін оренди — 30 років. Об’єкти взяті в користування з метою забезпечення функціонування ДП.

Холминський спиртовий завод — діюче підприємство, що розташоване в смт Холми. Основним видом діяльності якого є дистиляція, ректифікація та змішування алкогольних напоїв. Підприємство знаходиться біля річки Убеді, що є притокою Десни, та має зручну транспортну розв'язку вздовж автомобільного шляху територіального значення Т-2512. 

ЄМК ДП «Холминський спиртовий завод» привабливий для інвесторів, що планують розвивати діюче спиртове виробництво або мають бажання релокувати бізнес з тимчасово окупованих територій. 

До складу єдиного майнового комплексу входить 101 зареєстрована одиниця нерухомого майна. Серед нерухомості: виробничі, складські, адміністративні будівлі та споруди, трансформаторні підстанції, артезіанські свердловини, ємності для зерна, залізничні колії та інше. Також у складі ДП є 16 одиниць транспорту і спецтехніки. Зокрема вантажні автомобілі, причепи, трактори, екскаватор та інше. 

Крім того, у власності спирзаводу є 192 одиниці рухомого майна, серед якого: обладнання, меблі, інвентар, комп’ютерна та офісна техніка, тощо.

Загальна площа шести земельних ділянок під комплексом становить 28,358 га.

Станом на 1 жовтня минулого року передано в оренду частину нерухомого майна підприємства площею 727,9 м². Відповідно до договору, граничний термін дії – до 09.05.2024 року.

На балансі ДП перебуває об’єкт що не підлягає приватизації: сховище (протирадіаційне укриття), загальною площею 93,1 м². Розташовано окремо від інших будівель, 1974 рік будівництва.

Згідно з умовами продажу, покупець ЄМК зобов’язаний забезпечити погашення простроченої кредиторської заборгованості за товари, роботи, послуги на суму 3,5 млн гривень та не допустити звільнення працівників протягом шести місяців.

Довідково. ЄМК ДП «Холминський спиртовий завод» було започатковано ще за радянських часів. Завод активно розвивався та набирав обертів у виробництві та переробці і свого часу займав лідируючі позиції, з 1951 року завод приймав на переробку у якості сировини картоплю. Зараз завод  потребує реконструкції та інвестицій. 

Запрошуємо долучитися до приватизації об’єктів державного майна, що відкриває можливості для покращення власного бізнесу, сприяє створенню нових робочих місць та наповнює державний бюджет.

Шукайте більше інформації про об’єкт за посиланням — https://bit.ly/3T0xChQ