A A A K K K

Перезапуск української спиртової галузі: успішна історія підприємства «БорокСпирт»

Після тривалого періоду стагнації в українській спиртовій галузі відзначається активний період значних трансформацій та позитивних змін в її динаміці. Завдяки приватизації підприємств відкриваються можливості для залучення інвестицій та впровадження новітніх технологій.

Одним із таких прикладів стало ДП «БорокСпирт», що на Львівщині. Підприємство виникло на базі Борокського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «УКРСПИРТ». Об'єкт придбаний в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» у 2020 році ТОВ «Компанія клімат плюс», яка здійснила будівництво сучасного й повністю автоматизованого заводу.

Протягом двох років підприємство вклало понад 230 млн гривень у модернізацію технологій, що суттєво розширило асортимент товарів. Навіть при ускладнених умовах, через повномасштабне вторгнення російських сил, підприємство «БорокСпирт» вдалося розпочати роботу у березні 2022 року. Сьогодні компанія виробляє високоякісний спирт ректифікованого та глибокого перероблення спиртової сухої барди.

Для збільшення ефективності використання сировини підприємство зосереджується на виготовленні вторинної продукції перероблення. На заводі  розпочато виробництво сухої післяспиртової барди стандарту DDGS, яка представляє сучасні кормові добавки для тваринництва.

«Правильні кроки політики роздержавлення спиртової галузі вже дають свої плоди, приносячи державі дохід та збільшуючи наш внутрішній резерв, який так необхідний країні в воєнний час», – зазначає Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль. 

Приватний інвестор забезпечив створення сучасного та конкурентоспроможного виробництва, нові робочі місця та зростання сплати податків до сільської громади. Компанія «БорокСпирт» відзначається своєчасною виплатою заробітної плати для 73 працівники та сприяє надходженню коштів для підтримки економіки України. 

Запрошуємо бізнес долучитися до аукціонів у спиртовій галузі, зокрема Кам'янського спиртогорілчаного комбінату та Холминського спиртового заводу.

Докладніше про аукціони на нашому вебсайті https://privatization.gov.ua.