A A A K K K

Голова Фонду провів нараду з керівниками регіональних відділень

На зустрічі обговорили результати проведеної роботи і плани виконання з приватизації та оренди державного майна.

Голова Фонду держмайна Віталій Коваль наголосив: «Ваш результат приносить користь державі. Кожна передана гривня перетворюється в боєприпаси, які захищають нашу країну. Тому темпи мають бути більшими».

Проговорили і діяльність з роздержавлення спиртової галузі, яка є важливим активом для держави. Процес приватизації цієї сфери оптимізує галузь. Приватні інвестори зможуть вдихнути нове життя у заводи, створити додаткові робочі місця і надходження до бюджету.   

Очільник Фонду акцентував на одному зі стратегічних напрямків – приватизації протезних заводів. Залучення бізнесу у цю сферу може покращити технології та методи виробництва, що сприятиме ефективному виготовленню протезів. 

«Чим швидше протезні заводи будуть продані, тим швидше наші солдати та захисниці отримають нормальне протезування від тих, хто зайде на цей ринок. Давайте дозволимо запуститися ринку якісних протезних послуг в Україні», – підкреслив Віталій Коваль.

Окремо обговорили роботу регіональних відділень з оренди державного майна. Проаналізували поточний стан орендованих об'єктів, визначили проблемні питання, які виникають у процесі оренди, та шляхи їх вирішення.

«Всі квадратні метри з оренди, які перебувають в управлінні Фонду – це величезний внутрішній потенціал. Фонд має виглядати, як вікно можливостей, які приведуть до активних клієнтів», – наголосив Голова ФДМУ.

Важливі пріоритети у напрямку оренди: збільшення активності у співпраці з балансоутримувачами, удосконалення організаційних заходів для ринку, посилення перевірок й моніторингу об'єктів. Розглянули потенційні, невикористані та непридатні об'єкти, які можуть бути приватизовані або передані в оренду.

Наприкінці наради голова ФДМУ закцентував на важливості більш ефективної та швидшої роботи регіональних відділень. Адже перед нами багато нових викликів, які потребують ще більше зусиль. Сьогодні кожен має працювати на одну мету –  Перемогу України.