A A A K K K

Волинь: база відпочинку на озері Світязь на приватизаційному аукціоні

Фонд державного майна України 4 квітня 2024 року проведе електронний аукціон з продажу бази відпочинку, розташованої на березі озера Світязь у Волинській області. Стартова ціна об’єкта приватизації – 4,8 млн грн (без урахування ПДВ). Новий власник буде зобов’язаний зберігати готельний профіль діяльності щонайменше протягом 5 років після придбання.

До складу бази відпочинку входять будівлі загальною площею 675,2 кв.м, а також об’єкт незавершеного будівництва – спальний корпус площею 476,2 кв.м з рівнем готовності 77%. База є діючою та має підключення до безперебійного електропостачання. Об’єкт, що знаходиться в державній власності в управлінні Міністерства фінансів України, переданий Фонду для проведення приватизації.

Віталій Коваль, Голова ФДМУ, підкреслив: «Волинь має значний потенціал, який приваблює як внутрішніх, так й іноземних туристів. Цей тренд лише посилиться у повоєнний період. Сьогодні держава позбувається невластивих для неї активів, зокрема у сфері готельного господарства та рекреації. Після продажу місцева громада отримає додатковий поштовх для розвитку території та створення нових робочих місць. Приватизація таких об’єктів – це наш внутрішній резерв, який спрямовується на підтримку Сил оборони України».

Шацькі озера, до яких відноситься озеро Світязь, є ключовою туристичною локацією Волинської області. Тут можна насолодитися активним відпочинком, включаючи сплави на човнах та байдарках, відвідати мотузковий парк, велокатання, катання на позашляховиках, риболовлю, а також спробувати місцеві гастрономічні особливості.

Аукціон пройде в електронній торговій системі Prozorro.Продажі. Прийом заявок на участь триватиме до 3 квітня. https://privatization.gov.ua/product/baza-vidpochynku-na-ozeri-svityaz/