A A A K K K

Майже 30 млн гривень — результат проведення аукціонів з приватизації цього тижня

З 11 по 15 березня Фонд державного майна України провів 12 успішних аукціонів з приватизації. Торги проходили у системі «Рrozorro.Продажі», загальна сума цінових пропозицій — 29,86 млн гривень. За право власності на об’єкти змагалися 71 учасник, зростання ціни активів відбулося у понад 2 рази.

Найдорожчим лотом тижня став ЄМК ДП «Дослідний завод Інституту імпульсних процесів і технологій Національної академії наук України», що розташований на Миколаївщині.  Фінальна вартість активу — 10,8 млн гривень. Також популярністю серед потенційних інвесторів користувався об’єкт у Сумах. За мийку змагалися 18 учасників, а вартість об’єкта зросла у понад 57 разів. Зі стартових — 39,38 тис. гривень до переможних — 2,25 млн гривень.

На наступному тижні Команда ФДМУ планує провести 18 онлайн-аукціонів з приватизації.  Наймасштабніші лоти:

ЄМК ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт». Білгород-Дністровський морський торговельний порт – міжнародний універсальний транспортний вузол, що спеціалізується на перевантаженні лісових, сипучих, будівельних та зернових вантажів, а також залізорудних катків та металопродукції. Перевалка здійснюється як з сухопутних видів транспорту на морські судна, так і у зворотному напрямку. Єдиний майновий комплекс розташований на території площею 64,4 га. Він складається з 59 га основної виробничої території порту у місті Білгород-Дністровський та 5,4 га території портового пункту Бугаз, розташованого в селищі Затока. Загальна площа будівель становить 31,3 тис. м².
Стартова ціна  — 183,9 млн гривень, дата проведення аукціону 21 березня.
Детальніше про об’єкт приватизації — https://bit.ly/3r3EcKf

Державний пакет акцій розміром 50%+1 акція ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод». З 2013 року підприємство не здійснює діяльності. На балансі товариства перебувають 7 одиниць нерухомості загальною площею 68 795 м². Об’єкт розташований на земельній ділянці загальною площею 11,3 га. Штатні працівники — відсутні.
Стартова ціна — 60,8 млн  грн, дата проведення аукціону 19 березня.
Детальніше про об’єкт приватизації — https://bit.ly/3Ri4YZL

ЄМК ДП «Холминський спиртовий завод». Діюче підприємство, що розташоване в смт Холми. Основним видом діяльності якого є дистиляція, ректифікація та змішування алкогольних напоїв. До складу єдиного майнового комплексу входить 101 зареєстрована одиниця нерухомого майна: виробничі, складські, адміністративні будівлі та споруди, трансформаторні підстанції, артезіанські свердловини, ємності для зерна, залізничні колії та інше. Також у складі ДП є 16 одиниць транспорту і спецтехніки (вантажні автомобілі, причепи, трактори, ескаватор та інше).
Стартова ціна — 15,3 млн  грн, дата проведення аукціону 20 березня.
Детальніше про об’єкт приватизації — https://bit.ly/3T0xChQ

ЄМК ДП «Кам’янський спиртогорілчаний комбінат». На підприємстві обліковується 49 об'єктів нерухомого майна, у складі: будівлі, виробничі та господарські приміщення, цехи, майстерні, насосні приміщення, склади та інші.  Загальна площа будівель і споруд — 26 032,9 м². За об'єктом приватизації обліковувалися земельні ділянки загальною площею 86,9451 га.
Стартова ціна — 6,6 млн  грн, дата проведення аукціону 22 березня.
Детальніше про об’єкт приватизації — https://bit.ly/437w1LA

Приміщення у Сумах. Об’єкт приватизації складається з двох основних нежитлових приміщень та трьох допоміжних, розташованих на другому поверсі нежитлової будівлі, який надбудований в 2009 році. Загальна площа всієї нерухомості становить 710 м².  У приміщенні виконані оздоблювальні роботи: підлога виконана з керамічної плитки, підвісна стеля, утеплена мінераловатними плитами товщиною 100 мм. Електроосвітлення, холодне водопостачання, міська каналізація, вентиляція та засоби зв'язку підведені до 1-го поверху об’єкта.
Стартова ціна — 5,98 млн  грн, дата проведення аукціону19  березня.
Детальніше про об’єкт приватизації — https://bit.ly/3vcsY8u

Більше цікавих пропозицій приватизації від Команди ФДМУ за посиланням: https://privatization.gov.ua/product-category/mala-pryvatyzatsiya/