A A A K K K

Роздержавлення спиртової галузі: ФДМУ провів успішний аукціон з продажу Холминського спиртового заводу на Чернігівщині

Фонд державного майна України провів успішний онлайн-аукціон з продажу єдиного майнового комплексу державного підприємства «Холминський спиртовий завод», що розташований на Чернігівщині.

В торгах, що відбулись на платформі Прозорро.Продажі, змагалися троє учасників. Фінальна вартість активу зросла у 2,9 раза: з 15,35 млн до 45 млн гривень (без ПДВ). Ці кошти мають бути сплачені переможцем торгів до державного бюджету України, із якого фінансуються наші Сили оборони.

Голова ФДМУ Віталій Коваль зазначив, що Фонд продовжує політику роздержавлення спиртової галузі: «Протягом року заплановано приватизацію ще 16 об'єктів «Укрспирту». Як показує практика, інвестори зацікавлені в таких об'єктах, які розташовані в аграрних регіонах та мають значний потенціал для розвитку. Тож демонополізація ринку та його очищення від збиткових активів продовжується».

Покупець також сплатить ПДВ у розмірі 9 млн гривень та боргові зобов’язання.  

Довідково. Холминський спиртовий завод – діюче підприємство, що знаходиться в смт Холми. Основним видом його діяльності є дистиляція, ректифікація та змішування алкогольних напоїв. Завод розташований біля річки Убеді, притоки Десни, та має зручну транспортну розв'язку – поряд проходить автомобільний шлях територіального значення Т-2512.