A A A K K K

102 успішних аукціони, економічний ефект понад 900 млн гривень — результат малої приватизації з початку 2024 року

Команда Фонду держмайна провела 102 успішні онлайн-аукціони з малої приватизації, торги відбували у системі Prozorro.Продажі. Загальний економічний ефект становить понад 900 млн гривень: більше 667 млн гривень – сума проведених торгів, 133 млн гривень — це очікувана сплата ПДВ,  близько 100 млн гривень  — боргові зобов’язання підприємств, які відповідно до умов приватизації, маю погасити нові власники. Зокрема 7 млн гривень становлять борги по заробітній платі та бюджетні платежі.

Кількість учасників у  онлайн-аукціонах — 536, що в середньому становить 5,3 на кожен лот. 

Наймасштабнішими торгами з початку року - продаж «Київського протезно-ортопедичного підприємства», Єдиного майнового комплексу державного підприємства «ТВК». Приватизація цих двох підприємств поповнила держбюджет на 220 млн гривень.

Очільник відомства Віталій Коваль наголошує, що Команда ФДМУ продовжує працювати над розширенням інвестменю та відновленням Великої приватизації. Серед очікуваних торгів — ТРЦ «Ocean Plaza» і готель «Україна», всі об’єкти розташовані у столиці, мають гарні технічні характеристики та інвестиційно привабливе розташування. Оголошення аукціонів з приватизації даних об’єктів очікується вже влітку цього року. 

«Сьогодні приватизація — це не лише про продаж об’єктів. Це про зміцнення економіки України та підтримку наших військових», — наголошує Голова Фонду держмайна.

Відстежувати цікаві пропозиції приватизації можна онлайн, на наших ресурсах — https://privatization.gov.ua/ та сторінках у  Telegram і Viber.