A A A K K K

Кабінет Міністрів підтримав ініціативу ФДМУ, яка полегшить оренду державної нерухомості для надавачів соціальних послуг

2 квітня КМУ підтримав постанову, яка розроблена Командою Фонду держмайна. Документ передбачає зміни до постанов № 483 та № 630, які впорядковують процес підготовки документів для взяття в оренду державної нерухомості надавачами соціальних послуг, зокрема для стаціонарного догляду, підтриманого проживання тощо.

Відтепер організації, які займаються наданням соціальних послуг зможуть без проведення аукціону орендувати у держави майно. Зміни дозволять залучити до надання соціальних послуг більшу кількість надавачів саме недержавного сектору економіки.

«Команда ФДМУ максимально сприяє розширенню можливостей для створення майданчиків підтримки громадян, які потребують допомоги, зокрема для внутрішньо переміщених осіб. Завдяки постанові оренда нерухомості у держави, для надавачів соцпослуг, стане простішою та швидшою  — саме це було початковою метою створення документа», — наголосив Голова ФДМУ Віталій Коваль.

Постанова передбачає:

- мінімальний перелік документів. Тепер знадобляться лише заява та копія документа, який підтверджує статус заявника як надавача соціальних послуг;

- встановлення єдиної пільгової орендної ставки для всіх надавачів соціальних послуг в розмірі 1%. 

Дякуємо колегам з Кабінету Міністрів України та Офісу Президента за підтримку соціально важливих ініціатив Фонду держмайна. Продовжуємо напрацьовувати дієві механізми для підтримки громадян, які потребують допомоги.

Текст постанови за посиланням — https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennia-zmin-do-postanov-kabinetu-ministriv-ukrainy-vid-3-chervnia-2020-r-483-i-vid-28-kvitnia-2021-r-630-i020424-381