A A A K K K

Голова ФДМУ провів зустріч з командою Дирекції з нерухомості (DIE) — найбільшою державною агенцією нерухомості у Франції

У ході відрядження до Франції Віталій Коваль зустрівся з командою Дирекції з нерухомості Франції (DIE). Мета зустрічі — налагодження комунікації та обмін досвідом у сфері корпоративного управління.

«Досвід Франції цінний, оскільки країна починаючи з 2007 року впроваджує комплексну державну політику у сфері нерухомості. Україні потрібна їхня модель, оскільки Фонд держмайна має найбільші активи нерухомості в країні — понад 14 000 договорів на оренду 8 млн м² площ. Французькій стороні вдається забезпечувати потужну координацію дій різних міністерств та агентств, перетворюючи управління нерухомістю на єдиний злагоджений механізм. Ми цінуємо досвід наших партнерів і готові імплементувати найкращі практики», — наголосив Голова ФДМУ.

Також Голова ФДМУ запевнив у впевненості, що команді відомства вдасться суттєво покращити управління державною нерухомістю, переймаючи найкращий досвід наших європейських партнерів.

Довідково. DIE є підрозділом Генеральної дирекції державних фінансів і відповідає за визначення та реалізацію державної політики у сфері нерухомості, розробку відповідного законодавства, а також безпосереднє управління та оцінку цих активів. DIE вражає масштабом своєї діяльності. Під її управлінням перебуває 94 мільйони квадратних метрів різноманітної нерухомості, включаючи офіси, лабораторії, житло, заклади освіти та історичні пам'ятки.