A A A K K K

Фонд держмайна дав старт приватизації «ПентоПак»: стартова ціна 203,7 млн грн

Фонд держмайна затвердив стартову ціну заводу «ПентоПак» у сумі 203,7 млн грн. Лот для приватизації цього активу буде опубліковано в системі «Прозорро.Продажі» вже сьогодні. Онлайн-аукціон заплановано на 31 травня.

Приватизація цього активу, конфіскованого у родини російсько-грецького олігарха Саввіді, стане вагомим внеском у відновлення України.

«Кошти від продажу санкційних активів мають працювати на відбудову нашої держави, — зазначив Голова ФДМУ Віталій Коваль. — По 12 санкційних активах вже перераховано понад 32 млн грн до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. «ПентоПак» — це прибутковий бізнес з потужним експортним потенціалом, який продовжить цю важливу місію».

Завод забезпечує повний цикл виробництва упаковки для продуктів м'ясопереробної галузі. «ПентоПак» виготовляє багатошарову синтетичну термоусадкову оболонку, застосовуючи передові технології. Зокрема, високоякісний друк ультрафіолетовими, водними та спиртовими фарбами.

Серед клієнтів підприємства — знані українські бренди, такі як «Рудь», «Глобино», «М'ясна гільдія», а також замовники з більш ніж 30 країн світу.

Підприємство зберегло 193 робочих місця, не має заборгованості із заробітної плати та перед бюджетом. Компанія планує модернізацію виробництва та вихід на нові ринки пакувальних матеріалів для молочної промисловості, переробки риби та упаковки кормів для тварин.

«Це надзвичайно привабливий інвестиційний актив, — наголосив Віталій Коваль. — Мова йде не просто про виробничі потужності, а про налагоджений прибутковий бізнес у перспективному сегменті харчової індустрії. Новий власник отримує всі можливості для подальшого зростання та розвитку».

Довідково. ФДМУ отримав 100% акцій «ПентоПак» у лютому за рішенням ВАКС про конфіскацію майна Саввіді. Останній має тісні зв'язки з керівництвом РФ та надає підтримку окупаційній владі на тимчасово захоплених територіях України.