A A A K K K

Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Нігинський кар’єр», що на Хмельниччині

Команда Фонду оголосила проведення онлайн-аукціону з приватизації Єдиного майнового комплексу державного підприємства «Нігинський кар’єр». Аукціон заплановано у системі «Прозорро.Продажі» на
8 травня, цінові пропозиції будуть прийматися до 7 травня. Стартова ціна лота — майже 26,33 млн гривень без ПДВ.

Майновий комплекс знаходиться за адресою: Хмельницька обл., Кам'янець-Подільський р-н.,
с-ще Сахкамінь, вул. Українська, 1А. Підприємство має зручну транспортну розв'язку і розташовано біля автомобільних шляхів регіонального (М 12, М 21, Р 33) та державного значення (Е 50). Поруч з об'єктом є залізнична станція.

Основним видом діяльності ДП є добування декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди, та глинистого сланцю, що має велике значення для відбудови міст, сіл та селищ.

До складу єдиного майнового комплексу входить 53 зареєстровані одиниці нерухомого майна. Серед нерухомості: виробничі, складські, адміністративні будівлі, споруди та приміщення загальною площею
16 329,2 м², а також зовнішні мережі, огорожа та інше. Згідно з інформацією наданою Департаментом інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької ОДА, на території підприємства розташовується пам'ятка історії місцевого значення.

У складі ЄМК є 36 одиниць транспортних засобів та спецтехніки. Зокрема вантажні автомобілі, бульдозери, екскаватори та інше. 

Крім того, підприємство має великогабаритне і спеціалізоване виробниче обладнання.

Також у власності ЄМК є 358 одиниць рухомого майна, серед якого: обладнання, меблі, інвентар, комп’ютерна та офісна техніка тощо.

Відомості про земельні ділянки:

  • земельна ділянка площею 0,3991 га за адресою: Хмельницька обл., Кам'янець-Подільський р-н., с-ще Сахкамінь, вул. Українська, 1.

  • земельна ділянка площею 0,1065 га за адресою: Хмельницька обл., Кам'янець-Подільський р-н., с-ще Сахкамінь, вул. Українська, земельна ділянка 1/1.

  • земельна ділянка площею 79,1 га за адресою: Хмельницька обл., Кам'янець-Подільський р-н., Нігинська сільська рада, "за межами населеного пункту". 

Станом на 1 січня поточного року передано в оренду частину нерухомого майна підприємства площею 19,85 м², термін дії договору  до 01.01.2025 року.

Об'єктів, що не підлягають приватизації, на балансі єдиного майнового комплексу немає. 

Згідно з умовами продажу, покупець ЄМК зобов’язаний забезпечити погашення простроченої кредиторської заборгованості та не допустити звільнення працівників протягом шести місяців.

Довідково. Основною метою створення підприємства було видобування вапнякового та гіпсового каменю. Протягом багатьох років підприємство відігравало важливу роль у розвитку економіки регіону, забезпечуючи сировиною підприємства різної галузі. 

Придбання ЄМК може стати чудовим вкладенням для потенційних покупців, адже актив володіє значним потенціалом для ведення або релокації бізнесу.

Запрошуємо долучитися до приватизації об’єктів державного майна, що відкриває можливості для покращення власного бізнесу, сприяє створенню нових робочих місць та наповнює державний бюджет.

Детальніше про об’єкт приватизації за посиланням — https://bit.ly/3OCvBXz