A A A K K K

Навчальні заклади «Укрбуду»: якісна професійна освіта для розвитку економіки України

Державне акціонерне товариство «Будівельна компанія «Укрбуд», яке перебуває в управлінні Фонду державного майна України, демонструє успішний розвиток одного з ключових напрямів своєї діяльності – підготовки висококваліфікованих робітничих кадрів для різних галузей економіки України.

Завдяки мережі дочірніх підприємств, до якої входять чотири навчально-курсові комбінати у Дніпрі, Запоріжжі, Кривому Розі, Одесі та навчальний центр у Сумах, компанія забезпечує якісну професійну освіту за 65 ліцензованими робітничими професіями для 6 галузей економіки України.

Ці навчальні заклади мають потужну матеріально-технічну базу та висококваліфікований викладацький склад, що дозволяє щороку навчати тисячі українців. З 2005 року понад 520 тисяч осіб пройшли професійне навчання в цих закладах. Лише у 2023 році – 18 тисяч людей.

Навчальні заклади «Укрбуду» активно співпрацюють з центрами зайнятості, постійно вдосконалюють навчальні програми та оновлюють матеріально-технічну базу, щоб забезпечувати актуальність та якість професійної освіти.

Завдяки ефективній взаємодії з роботодавцями, показник працевлаштування випускників становить 80%. Іншими словами, 8 з 10-ти осіб, які завершили навчання, успішно знаходять роботу за здобутою професією.

Серед партнерів навчальних закладів компанії – провідні підприємства енергетики, металургії, транспорту, будівництва та інших галузей, зокрема ДТЕК, Метінвест, Укрзалізниця, Одесагаз тощо.

Діяльність навчальних закладів «Укрбуду» має значну соціальну роль, сприяючи професійній реалізації та добробуту громадян України. Компанія робить вагомий внесок у розвиток людського капіталу держави, успішно поєднуючи державне управління, бізнес та соціальну відповідальність.